Αίτημα για παράταση του χρόνου διαβούλευσης για τις ραδιοφωνικές άδειες

Παράταση του χρόνου διαβούλευσης ζητά η ΠΕΙΡΑΣ (Πανελλήνια Ένωση ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών)  από τον Υπ. ΨΗΠΤΕ κ. Παππά με θέμα την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.Στη σχετική επιστολή που έστειλε η Ένωση στον Υπουργό αναφέρει:

«Πριν την ψήφιση από τη Βουλή του ν. 2328/1995 ο προκάτοχος σας κ. Βενιζέλος είχε θέσει στη διάθεση της Ένωσης μας το προσχέδιο νόμου για περισσότερο από 12 μήνες.Αντίστοιχα, ο 3592/2007 μας είχε δοθεί από τον κ. Ρουσόπουλο  9 μήνες πριν.

Και στις δύο περιπτώσεις τα προσχέδια ήταν βάση για διάλογο, επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων που ενσωματώθηκαν στους νόμους ώστε ανταποκρίνονται στην εκάστοτε πραγματική κατάσταση του χώρου.

Οι εποχές αλλάζουν και πράγματι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όμως οι 6 ημέρες που έχουμε στη διάθεση μας για να συλλέξουμε απόψεις από 750 φορείς Ρ/Σ, να τις κωδικοποιήσουμε και να διατυπώσουμε τεκμηριωμένη  γνώμη, είναι πέραν του ανθρωπίνως δυνατού.

Παρακαλούμε για την παράταση του χρόνου διαβούλευσης στο μέγιστο δυνατόν, αφού ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα που αλλάζει εκ βάθρων τις συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή προς τον πολίτη, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ραδιοφώνου ελεύθερης λήψης και κατ’ επέκταση χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα πραγματικού διαλόγου και  συναινετικών διαδικασιών.

Γνωρίζετε ότι, ειδικά, το ραδιόφωνο της περιφέρειας θεωρείται από τις λίγες ανεξάρτητες πηγές ενημέρωσης για τον Έλληνα πολίτη. Σε πρώτη ανάγνωση το σ/ν που αναρτήσατε εκλαμβάνεται από τους ενδιαφερόμενους ως πρόθεση εξόντωσης τους.

Διερωτώμενοι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι επίσπευσης του χρόνου διαβούλευσης μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας, τους οποίους δεν γνωρίζουμε, παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες παράτασης του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες τετράωρες στάσεις εργασίας στο MEGA

Νέες κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς, όπως σημειώνει, «οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από τη διοίκηση του σταθμού επί των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του». Bio Latest Posts Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα Latest posts by[…]

Περισσότερα »

Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του ΥΠΑΠΕΝ

Την απογοήτευση και τον προβληματισμό της ως προς την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική εκφράζει η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απόφαση ύστερα από την ανάκληση των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *