«Εξομοιώνονται φορολογικά οι βουλευτές με το σύνολο των πολιτών»

Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.
Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους». Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ” όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Δ.: Νέα αντίθεση επί της διαδικασίας

Θρυαλλίδα εξελίξεων στην ήδη σπαρασσόμενη Ν.Δ. άναψε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκφράζοντας δημοσίως την αντίθεσή του στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο να συμμετάσχουν στις εκλογές πρόσωπα από άλλους μηχανισμούς. O κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του[…]

Περισσότερα »

Π. Νικολούδης: «Εκ των έσω καταλήστευση τραπεζών»

Ευρήματα για την, όπως τη χαρακτήρισε, εκ των έσω καταλήστευση τραπεζών, καθώς και εντυπωσιακές επισημάνσεις ως προς την περιορισμένη δυνατότητα των εφοριών να στρατευθούν στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιφύλαξε χθες στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *