«Εξομοιώνονται φορολογικά οι βουλευτές με το σύνολο των πολιτών»

Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.
Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους». Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ” όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καμπανάκι» Γιούνκερ σε Μακρόν για τα δημοσιονομικά της Γαλλίας

«Eπειγόντως αναγκαίο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το συμμάζεμα  της γαλλικής οικονομίας . «Αναμένω ότι ο κ. Μακρόν θα εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της Γαλλίας», είπε σε συνέντευξή του στη «Handelsblatt», δεδομένου ότι το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα της χώρας βρίσκεται εδώ και χρόνια πάνω από το επιτρεπτό[…]

Περισσότερα »

«Πράσινο φως» της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Της ΚατερίναςΠρίφτη…. «Έκλεισε» στην Πολιτική Γραμματεία το «πακέτο» των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη έμφαση σε μέτρα προς αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο κ.Τσίπρας, όπως είχε ήδη διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα θα δεσμευθεί για επιστροφή του βασικού μισθού στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *