Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

«Εξομοιώνονται φορολογικά οι βουλευτές με το σύνολο των πολιτών»

Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.
Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους». Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ” όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Λαφαζάνης: Αυτά τα μέτρα θυμίζουν σκοτεινές εποχές

«Αυτά τα μέτρα θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις προσαγωγές έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στην απαγόρευση των συναθροίσεων «Θέλω να κάνω μια παρέμβαση γι” αυτά τα αίσχη, τους αυταρχισμούς και τις αθρόες προσαγωγές που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, με εντολή της[…]

Περισσότερα »

Πιτσιόρλας: Το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης θα ματαιώσει τα σενάρια εκλογών

Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε τρία επίπεδα: Στρατηγική βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Συνταγματική αναθεώρηση. Ευρωπαϊκή προοπτική- θέση και ρόλος της Ελλάδας, τονίζει ο Στ. Πιτσιόρλας. «Η προοπτική ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ματαιώνει τα σενάρια περί εκλογών και δημιουργεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 μια περίοδο κατά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *