Φ. Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα

«Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό», είπε η Φώφη Γεννηματά στον χαιρετισμό της στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο και επισημαίνοντας ότι «το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα υπερεθνικό, παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια μίας μεμονωμένης χώρας, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπερεθνικές δράσεις και πολιτική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» κάλεσε τους σοσιαλιστές να «κάνουν τη διαφορά» ορθώνοντας τείχη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα»: «Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.
Και το χειρότερο μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντ. Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα

Το νέο κυβερνητικό συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το δύσκολο έργο του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου και έθεσε ως κύριο στόχο της νέας κυβέρνησης την έξοδο[…]

Περισσότερα »

Δύσκολες και έντονες οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Δύσκολες και έντονες είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται και σήμερα στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα κοινοτικές πηγές να παραπέμπουν για αρχές Απριλίου τη σύγκληση του Eurogroup. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ και υπογραμμίζουν ότι πρόκειται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *