«Επιτακτική η ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων»

«Τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές που όχι μόνο δεν θεράπευσαν την κρίση, αλλά την επιδείνωσαν, με αποτέλεσμα η χώρα να περάσει δύσκολους καιρούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πλέον, όμως, τίθενται οι βάσεις της ανάκαμψης», πρόσθεσε και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μάχη κατά της διαφθοράς «που αποδίδει αποτελέσματα και αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζονται αποφασιστικά παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων στην εθνική προσπάθεια για το τέλος των μνημονίων, την άρση της επιτροπείας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Σε αυτό το σημείο επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συμβολής της ελληνικής ομογένειας και εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΑΧΕΠΑ στην προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου και δραστηριοποιείται.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την υιοθέτηση ενός νέου υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων και ανέλυσε τα κίνητρα που προσφέρονται για επενδυτικά σχέδια μακράς πνοής, σε τομείς που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι ξένες επενδύσεις, όπως και οι επενδύσεις Ελλήνων του εξωτερικού, μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στο συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κατηγορώ» ΝΔ για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης

Γιατί ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δίλημμα που θέτει στην κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα, η… καυτή πατάτα και ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη. Στο αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση, διαφορετικά να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, επιμένει η ΝΔ, την[…]

Περισσότερα »

Σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλεια ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

«Όλοι μαζί καλούμαστε να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής των πολιτών να κυβερνήσουμε και να φέρουμε τις αναγκαίες επιλογές που έχει ανάγκη η χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του», στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Χρειάζεται σκληρή δουλειά με συλλογικότητα και αίσθηση της μεγάλης ευθύνης», τόνισε. «Ευθύνη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *