Γ. Πιτσιλής: Στόχος η αύξηση συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

«Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων», ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι ο στόχος της ΑΑΔΕ ήταν σαφής εξ αρχής: «Σε μια περίοδο όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στον βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων… δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Επεσήμανε, δε, ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες, τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ εφαρμόζει τον νόμο και σέβεται τη λειτουργία των επιχειρήσεων οι οποίες ελέγχονται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ: Να μειωθεί σημαντικά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Για την ανάγκη αξιοσημείωτης μείωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, μίλησε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου, κάτι που αποτελεί την πάγια θέση του Ταμείου και υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη η[…]

Περισσότερα »

Προϋπολογισμός: Κατατίθεται χωρίς το «πράσινο φως»

Χωρίς το «πράσινο» φως της τρόικας κατατίθεται την Παρασκευή στην Βουλή ο Προϋπολογισμός. Απαιτήσεις των δανειστών για νέο «ξήλωμα» των 100 δόσεων. Αν και το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα -όσον αφορά στο δημοσιονομικό «κενό»- είναι τεράστιο, ο Γκίκας Χαρδούβελης θα καταθέσει κανονικά τον προϋπολογισμό του 2015[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *