Γ. Πιτσιλής: Στόχος η αύξηση συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

«Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων», ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι ο στόχος της ΑΑΔΕ ήταν σαφής εξ αρχής: «Σε μια περίοδο όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στον βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων… δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Επεσήμανε, δε, ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες, τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ εφαρμόζει τον νόμο και σέβεται τη λειτουργία των επιχειρήσεων οι οποίες ελέγχονται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΟΙΚ: Πληρωμές φόρων με κάρτες μέσω του Taxis

Με την χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν από φέτος οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση στη Βουλή. Ο σχεδιασμός του υπουργείου οικονομικών προβλέπει πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο[…]

Περισσότερα »

Τράπεζες: «Τρέχουν» την ανακεφαλαιοποίηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στον χώρο των τραπεζών, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί τα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ για την «πρώτη φάση» της ανακεφαλαιοποίησης από την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ που δόθηκε προχθές από τον ESM. Ηδη τα επιτελεία των τραπεζών εργάζονται προκειμένου να παραθέσουν τα στοιχεία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *