Γ. Πιτσιλής: Στόχος η αύξηση συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

«Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων», ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι ο στόχος της ΑΑΔΕ ήταν σαφής εξ αρχής: «Σε μια περίοδο όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στον βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων… δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Επεσήμανε, δε, ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες, τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ εφαρμόζει τον νόμο και σέβεται τη λειτουργία των επιχειρήσεων οι οποίες ελέγχονται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το 80% των γυναικών δεν θα φτάσει ποτέ στη σύνταξη”

«Αν είναι της ίδιας σκληρότητας το τρίτο μνημόνιο, θα είναι σε όλους δύσκολο να το ψηφίσουμε. Υπάρχει ωστόσο και ο κίνδυνος του Grexit… Ο εκβιασμός είναι στοιχείο της διαπραγμάτευσης και οφείλεις να ξαναδιαπραγματευτείς για να αμβλύνεις τα βάρη… Ενδεικτικά, στο Ασφαλιστικό, με τα προτεινόμενα μέτρα το 80% των γυναικών στην Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Κρίσιμες αποφάσεις ενόψει για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Κρίσιμη για τις εξελίξεις σε επίπεδο ρευστότητας του τραπεζικού κλάδου θα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος από τους «θεσμούς» στα μέσα Ιανουαρίου. Με αποκατεστημένο το πρόβλημα της επάρκειας κεφαλαίων μέσω της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες προσβλέπουν στην αποκατάσταση και του προβλήματος της ρευστότητας, προκειμένου να μπουν ξανά σε τροχιά ομαλής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *