Γιατί οι άντρες δεν βρίσκουν τίποτα στο ψυγείο και οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν εύκολα;

Γράφει η Μαΐρα

– Αγάπη μου, που έχεις βάλει το βούτυρο; Δεν το βλέπω.

– Μπροστά σου είναι, στο δεύτερο ράφι.

– Μα που είναι;

Σας θυμίζει κάτι αυτός ο διάλογος; Ναι, λοιπόν. Είναι ο γνωστός διάλογος, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όταν ο άνδρας, στέκετε μπροστά στο ψυγείο, με την πόρτα ανοιχτή και σκύβει, ξανασκύβει, ψάχνει, αλλά τίποτα! Το βούτυρο δεν υπάρχει στο ψυγείο! Έρχεται η γυναίκα και με μια κίνηση εμφανίζει το βούτυρο μέσα από το ψυγείο!

Από την άλλη η γυναίκα όταν πρόκειται να παρκάρει, θα κάνει αρκετές μανούβρες και ίσως τελικά φύγει για να βρει μεγαλύτερο χώρο! Εάν έχει άνδρα συνοδηγό θα τον ακούσει να λέει:

– Μα αεροδρόμιο θέλεις για να παρκάρεις; Χωρούσες και στο προηγούμενο κενό που είδαμε!

Ο άνδρας όμως αντιλαμβάνεται αμέσως τον χώρο και με επιδέξιες κινήσεις το έχει παρκάρει.

Άνδρες και γυναίκες, ακολουθώντας την εξελικτική πορεία μέσα στους αιώνες ανέπτυξαν διαφορές ως προς τον τρόπο αντίληψης. Οι άνδρες στα προιστορικά χρόνια ήταν κυνηγοί και υπέυθυνοι προστασίας. Οι γυναίκες φρόντιζαν και ανέθρεφαν.

Αναπτύχθηκαν λοιπόν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους που τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Πρώτα απ’ όλα η όραση. Η γυναίκα έχει περιφερειακή όραση, ίσως και εώς 180ο σε μερικές περιπτώσεις, που της επιτρέπει να βλέπει ένα αντικείμενο, χωρίς να κουνάει το κεφάλι της δεξιά – αριστερά. Δηλαδή η όραση της εστιάζει. Ο άνδρας έχοντας σπογγώδη όραση, βλέπει μακριά και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται τον χώρο, ως χωριτικότητα. Γι’ αυτό και μπορεί να παρκάρει ευκολότερα απ’ ότι μια γυναίκα.

Μήπως τελικά δεν αξίζει να τσακώνονται και να γκρινιάζουν τα ζευγάρια μεταξύ τους για κάτι που η φύση τους προίκισε διαφορετικά;

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζο Nesbo βγάζει από τη μέση τον κάλτ ήρωα δέκα βιβλίων του!

 Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Την ώρα που το αστυνομικό του μυθιστόρημα » Χιονάνθρωπος» αρχίζει να μπαίνει στα σκαριά για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον σουηδό σκηνοθέτη Tomas Alfredson («Ασε το κακό να μπει», «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι), ο ίδιος με λευκό μακό και μπλου τζιν έφτανε στην[…]

Περισσότερα »

Tι λέει το πρόσωπο μας για την προσωπικότητά μας;

Ο Evan Γεωργουλάκης o οποίος ειδικεύεται στην ανάλυση του χαρακτήρα με τη μέθοδο της Μορφοψυχολογίας μίλησε στο Smart Magazine και μας εξήγησε ποια στοιχεία του προσώπου µας δίνουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά µας! Ο Φυσιογνωμιστής-σκιτσογράφος και δημιουργός της True Face που έχει συνεργαστεί με διεθνή Μέσα Μαζικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *