Ικανοποίηση της ΔΕΗ για την άμεση καταβολή των παλιών ΥΚΩ

Την ικανοποίηση της εκφράζει η ΔΕΗ  για την εφάπαξ καταβολή μέσω του κοινωνικού μερίσματος των 360 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, θα πρέπει να λάβει η επιχείρηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2016.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ μιλά για «μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση», προσθέτοντας πως θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της.

Η εταιρεία επισημαίνει πως, με αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.

«Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ, δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στις παρυφές της πόλης της Ρόδου

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στην πλαγιά του λόφου του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), στις παρυφές της πόλης της Ρόδου. Για την αντιμετώπισή της έχουν σπεύσει στην περιοχή μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 20 οχήματα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες, ενώ άρχισαν ρίψεις και από[…]

Περισσότερα »

Eπιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική και νοτιά Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές.  Ανεμοι νότιοι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *