Ικανοποίηση της ΔΕΗ για την άμεση καταβολή των παλιών ΥΚΩ

Την ικανοποίηση της εκφράζει η ΔΕΗ  για την εφάπαξ καταβολή μέσω του κοινωνικού μερίσματος των 360 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, θα πρέπει να λάβει η επιχείρηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2016.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ μιλά για «μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση», προσθέτοντας πως θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο, ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της.

Η εταιρεία επισημαίνει πως, με αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.

«Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ, δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασιακά: Στοιχήματα και γρίφοι για την Εφη Αχτσιόγλου

Η αλλαγή της διαπραγματευτικής γραμμής, οι παρακαταθήκες Κατρούγκαλου και τα σημεία ισορροπίας που αναζητεί το νέο οικονομικό επιτελείο. Πού μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση και πού θα κριθεί η μάχη. Στο τραπέζι φοροαπαλλαγές και περικοπές προνοιακών επιδομάτων. «Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη και το έργο[…]

Περισσότερα »

Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης

Πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr. Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *