«Οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση»

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο Βασίλης Κικίλιας συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δισ. μόνο για το 2016, στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη», συνέχισε ο κ. Κικίλιας κα προσέθεσε: «Με αυτήν την κυβέρνηση η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Θέλει τη συμφωνία στη Βουλή και περιμένει «ρωγμές»

Οι γαλάζιοι έψαχναν με αγωνία χθες βράδυ πληροφορίες από δημοσιογράφους και στελέχη της ΝΔ στη Βουλή για το αποτέλεσμα της άτυπης ψηφοφορίας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες οι διαρροές, πόσα τα λευκά, πόσα τα «όχι», πόσοι βουλευτές απουσίαζαν από την αίθουσα στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Η ΝΔ από χθες δείχνει[…]

Περισσότερα »

Επικίνδυνη εξέλιξη η συμμετοχή στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Επικίνδυνη εξέλιξη συνιστά η συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του «Ισλαμικού Κράτους» σύμφωνα με το ΚΚΕ, το οποίο προβλέπει περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, το «Ισλαμικό Κράτος» και οι λεγόμενοι «τζιχαντιστές» αποτελούνται από δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *