Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Ιανουάριο του 2004 (Ν.3218/04 και Π.Δ. 31/05) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να εξαρθεί ο ηρωισμός των χριστιανών Ελλήνων, που με κίνδυνο της ζωής τους στην κατεχόμενη Ελλάδα, έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα

Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στις Βρυξέλλες ετοιμάζει ο Ρέντσι 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι πρόκειται να εξαπολύσει νέα επίθεση στις Βρυξέλλες και να ζητήσει, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μεγαλύτερη ευελιξία στα δημοσιονομικά της χώρας, λέγοντας «όχι» στην ύφεση. Ο Ρέντσι, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το πολιτικό του μέλλον, προειδοποίησε τις Βρυξέλλες[…]

Περισσότερα »

«Αμοιβαίες υποχωρήσεις» ζητεί το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ασκήσει πολιτική γεφύρωσης μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αποκλιμάκωση της κρίσης» με τη Ρωσία τονίζει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του με αφορμή το εμπάργκο της Μόσχας, ζητώντας να υπάρξει «συνεννόηση με αμοιβαίες υποχωρήσεις». Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, η αποζημίωση των Ελλήνων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *