«Καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές»

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση», δήλωσε στο ΑΜΠΕ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα για τη φημολογούμενη επικείμενη έξοδο στις αγορές.

Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα προεξοφλούν ότι είναι θέμα χρόνου ή ακόμη και ωρών η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Πάντως, πράγματι οι ελάχιστες, αναλογικά, υποχρεώσεις για πληρωμές χρεολυσίων το προσεχές 18μηνο διευκολύνουν τα εν λόγω σχέδια. Από την κυβέρνηση δεν διαψεύδεται ότι το εγχείρημα είναι κοντά, ωστόσο φαίνεται πως η έξοδος δεν είναι θέμα ωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Σημαντική βελτίωση εμφάνισε τον Ιανουάριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στις 91,6 μονάδες έναντι 87,6 μονάδων τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα βελτίωσης της οικονομίας, μετά την ισχυρή διολίσθηση του Καλοκαιριού. Ώθηση στην ελληνική οικονομία έδωσαν οι[…]

Περισσότερα »

Οι ημερομηνίες «σταθμοί» για ΟΛΠ ΟΛΘ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τους διαγωνισμούς που αφορούν την αξιοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όρισε την Πέμπτη σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και στη βάση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς.Συγκεκριμένα: Οκτώβριος 2015: – ΟΛΠ Δεκέμβριος 2015:[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *