«Καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές»

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση», δήλωσε στο ΑΜΠΕ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα για τη φημολογούμενη επικείμενη έξοδο στις αγορές.

Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα προεξοφλούν ότι είναι θέμα χρόνου ή ακόμη και ωρών η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Πάντως, πράγματι οι ελάχιστες, αναλογικά, υποχρεώσεις για πληρωμές χρεολυσίων το προσεχές 18μηνο διευκολύνουν τα εν λόγω σχέδια. Από την κυβέρνηση δεν διαψεύδεται ότι το εγχείρημα είναι κοντά, ωστόσο φαίνεται πως η έξοδος δεν είναι θέμα ωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.: Ζητά ευρεία συναίνεση στο ασφαλιστικό

Την ανάγκη ευρεία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα για το ασφαλιστικό προκρίνει η Κομισιόν σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών την ώρα όμως που η αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν την δίνει. Σύμφωνα με το MEGA  η άποψη που κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών είναι πως θα είναι ευχής έργον να μπορέσουν[…]

Περισσότερα »

Ήρθε η… Ώρα της Αθήνας να στηρίξει τη ναυτιλία

Του Νίκου Μπαρδούνια… Το ενδεχόμενο οι Βρετανοί πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αλλά και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Κάμερον… για αλλαγές στη φορολογία για τρίτη φορά από το 2000 για τους μη μόνιμους κατοίκους προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα του Λονδίνου, στην οποία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *