Κατασκευή εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά τη 23η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Κατασκευή εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων».

Στην εισήγηση του θέματος ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε πως ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πανέμορφης και αναπτυσσόμενης με γοργούς  ρυθμούς περιοχής της Αγίας Πελαγίας, γίνεται πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του υφιστάμενου δικτύου έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ΄60 και αποτελείται ως επί το πλείστο από σωληνώσεις αμιαντοτσιμέντου. Οι ανάγκες ύδρευσης καλύπτονταν από γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο του οικισμού. Οι υπολογισμοί του δικτύου ύδρευσης έχουν σχεδιασθεί για την κάλυψη πληθυσμού πέντε χιλιάδων (5.000), έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος χρόνου την περίοδο αιχμής Ιουλίου – Αυγούστου.

Με το ανωτέρω έργο προβλέπεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο του οικισμού.

Πέρα του δικτύου μήκους 28km προβλέπεται και η:

  • Κατασκευή 4 δεξαμενών
  • Κατασκευή αγωγών ισοσταθμίσεως
  • Κατασκευή αντλιοστασίου στη δεξαμενή της υδροληψίας

Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την αναβάθμιση των υφισταμένων, όπως μονάδες αφαλάτωσης.  Μία εξ’ αυτών θα εγκατασταθεί στην Αγία Πελαγία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κορυδαλλού: Εκδήλωση με τίτλο «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου… Εκδήλωση με τίτλο: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η εκδήλωση, στην οποία είναι ομιλητές ο συγγραφέας και γενικός διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ Σταμάτης Μαλέλης και ο διακεκριμένος ψυχολόγος Θάνος Ασκητής, είναι η[…]

Περισσότερα »

Διαφωνεί με την αξιολόγηση (και ποσόστωση) των Δημοτικών υπαλλήλων

Την αναστολή του νόμου αξιολόγησης των δημοσιών και δημοτικών υπαλλήλων με το τρόπο της ποσόστωσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Προηγουμένως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα, ενώ οι συνδυασμοί Λαϊκή συσπείρωση και λιμάνι της αγωνίας είχαν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *