Κορμοί δέντρων… μικρά έργα Τέχνης στο Δ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη!

Πήραν αλυσοπρίονα, χρώματα, κασκόλ, έβαλαν μπόλικη φαντασία και δημιούργησαν χιονάνθρωπους, ελάφια και Αη Βασίληδες. Η Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη αξιοποίησε κορμούς δέντρων, φύλλα και κλαδιά που προορίζονταν για ανακύκλωση και τα μετέτρεψε σε μικρά έργα Τέχνης.

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα κατά τη διάρκεια των κλαδεμάτων. Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης σκέφθηκαν να αξιοποιήσουν μέρος των προϊόντων που καταλήγουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας των πράσινων προϊόντων για την παραγωγή κομπόστ και βιοαερίου. Κηπουροί, γεωπόνοι και διοικητικό προσωπικό έγιναν καλλιτέχνες για μια εβδομάδα και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες τους. Η ανάγκη τους για δημιουργία σε συνδυασμό με τη φαντασία μετέτρεψε ξύλα, κουκουνάρες και πευκοβελόνες σε μικρά έργα τέχνης.

Αυτά τα ξυλόγλυπτα τοποθετήθηκαν στις εισόδους των δημαρχείων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξαφνιάζοντας ευχάριστα δημότες και επισκέπτες ενώ σε λίγες μέρες ένα ξερό δέντρο ύψους 2 μέτρων θα «ντυθεί» στα λευκά και μέσα σε βότσαλα και άμμο θα υποδέχεται το κοινό στο Δημαρχείο Νίκαιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο επίκεντρο των εργασιών η ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης

Συνάντηση εργασίας είχε στην Π.Ε. Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με την προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Στέλλα Χρυσουλάκη και στελέχη της ίδιας υπηρεσίας. Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ άλλων, για τα εξής θέματα: 1) Η πορεία των αρχαιολογικών εργασιών για[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Εθιμοτυπική επίσκεψη πληρώματος πλοίου της Τυνησίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή στο Δημαρχείο Πειραιά ο κυβερνήτης Noureddine Chakroun του εκπαιδευτικού πλοίου της Τυνησίας «Khaireddine A700», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Τον κυβερνήτη και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *