Λαγκάρντ: Εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητεί νέα μέτρα αλλά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ξεκαθάρισε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, που αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες.

Στο πλαίσιο συνέντευξη για την ετήσια σύνοδο του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «πολύ εντυπωσιακό».

Τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχισθεί.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξήρε τη συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωζώνης, αν και -όπως είπε- δεν συμφωνούσαν πάντοτε. Κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές, τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη δημοσιότητα η ρύθμιση για «κόκκινα δάνεια»

Τη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Νίκος Δένδιας ο οποίος στις πέντε το απόγευμα θα παραδώσει το υπουργείο Ανάπτυξης στον Κώστα Σκρέκα. Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν τζίρο μέχρι δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται διαγραφή[…]

Περισσότερα »

Με τη διαμόρφωση των συμμαχιών των δυνάμεων που έχουν κοινές θέσεις με την Ελλάδα, είναι εφικτό να προκύψει στο Eurogroup της Δευτέρας είτε το πλαίσιο της συμφωνίας ή η δρομολόγησή της σε τακτό χρόνο ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας Στο Κόκκινο, ο ίδιος δήλωσε ότι το πρόβλημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *