Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 FM | Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 FM | Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Land Rover Discovery Sport… Tο νέο καμάρι της Land Rover

Το Discovery Sport εκτός από τη νέα εμφάνισή του, γεύση από την οποία είχαμε πάρει από το πρωτότυπο Discovery Vision στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2014, διαθέτει αυξημένες διαστάσεις που του επέτρεψαν την τοποθέτηση τρίτης σειράς καθισμάτων στο εσωτερικό.
Εκεί, εκτός από τη διάταξη 2+3+2 θέσεων συναντάμε και την έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών που υποστηρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων και που αναμένεται να αποτελέσει στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού για όλη την γκάμα. Οι γραμμές του εσωτερικού πάντως είναι απλές και μάλλον συντηρητικές.
Έμφαση σύμφωνα με τη Land Rover έχει δοθεί στην πρακτικότητα της καμπίνας, με κορυφαία εκμετάλλευση χώρων, μεσαία σειρά καθισμάτων συρόμενη κατά το διαμήκη άξονα κατά 16 πόντους και ειδική μελέτη για την εύκολη είσοδο/έξοδο επιβατών κάθε ηλικίας. Το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υπερυψηλής, αντοχής  ενώ για την περαιτέρω βελτίωση της ακαμψίας του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στην οροφή, τα φτερά, το καπό και την πίσω πόρτα του. Η χρήση αλουμινίου εξάλλου περιόρισε και το βάρος στα 1.817kg (αναλόγως έκδοσης), βάρος που είναι σχεδόν ίδιο με το Freelander που αντικαθιστά παρά τον αυξημένο εξοπλισμό, την επιπλέον σειρά καθισμάτων και τις αυξημένες διαστάσεις. Συγκεκριμένα το Discοvery Sport έχει μήκος 4.59m.
To Land Rover Discovery Sport θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στις αρχές του 2015 σε μία έκδοση 4×4 με κινητήρα 2.2lt SD4 απόδοσης 190ps.Η μόνη επιλογή που θα έχει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης θα είναι στο κιβώτιο ταχυτήτων καθώς θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα 6άρι χειροκίνητο ή 9άρι αυτόματο. Στο μέλλον θα δούμε ισχυρότερες αλλά και πιο… πράσινες εκδόσεις του Land Rover Discovery Sport, ενώ αναμένεται τόσο δικίνητη έκδοση όσο και υβριδική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο: Πόσο ασφαλή είναι τα supercars; (+video) 

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος… Το γνωστό για την αυστηρότητά του, IIHS, το αμερικανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Εθνικών Οδών δηλαδή, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης τριών αμερικανικών Supercars. Στο video και τις εικόνες μπορείτε να δείτε τη ζημιά δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις εκείνο που μετράει είναι η[…]

Περισσότερα »

Aυτοκίνητο: Mercedes – Benz S – Class Cabriolet

Από το 1971 όταν η Mercedes-Benz ολοκλήρωσε τον cabrio προσανατολισμό της λιμουζίνας της με την 280SE Cabriolet, οι Γερμανοί δεν είχαν παρουσιάσει ξανάcabrio έκδοση της S-Class. Το κενό αυτό δεν φαινόταν να απασχολεί και κανέναν αφού οι επιλογές για πολυτελή cabrio αυτοκίνητα υπήρχαν απλώς σε τραβούσαν μακριά από τηνMercedes. Πλέον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *