Μαξίμου: «Ιδού τί κάναμε για τις επενδύσεις»

Με έναν αναλυτικό απολογισμό της έως τώρα κυβερνητικής δράσης για την προώθηση και διευκόλυνση των επενδύσεων απαντά στην ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να κατηγορούν τη ΝΔ πως «ματαιοπονεί».
«Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις», σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, παραθέτοντας τον εξής κατάλογο δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών:
«Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:
– Προχωρά την επένδυση της TOTAL στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
-Ξεμπλόκαρε επενδυτικά projects ύψους 668 εκατ. ευρώ, τα οποία λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να απενταχθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
– Ολοκληρώνει την αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ
– Υπέγραψε 12 συμβάσεις έργων συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ στον τομέα των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα.
– Πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας εισροή πόρων ύψους 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
– Υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων 5 ετών, που θα αποφέρουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017.
– Προετοιμάζει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έργα ύψους 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.
– Αξιοποίησε συμφωνίες με την EBRD και το σχέδιο Γιούνκερ, διοχετεύοντας επιπλέον 2 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
– Ενέκρινε στη Διυπουργική Επιτροπή τρεις στρατηγικές επενδύσεις ύψους συνολικά 700 εκατ. ευρώ και πολύ σύντομα η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να εγκρίνει και νέες στρατηγικές επενδύσεις.
– Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, καθώς ήδη το πρώτο εξάμηνο, δηλαδή πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, είχαμε εισροή πάνω από 1.6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία».

Οι ίδιες πηγές, λοιπόν, με βάση όλα τα παραπάνω, τονίζουν ότι « πραγματικότητα χαλάει τον μύθο της ΝΔ», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με σεβασμό στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την τήρηση της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tι κρύβει η διπλή ρελάνς Τσίπρα

Τακτική «μαστίγιου και καρότου» επιχειρεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η πρόταση για παράταση της δανειακής σύμβασης και οι ισχυρές γερμανικές αντιδράσεις. Η προαναγγελία «μονομερών» ενεργειών, η επιλογή Παυλόπουλου για Πρόεδρο Δημοκρατίας και η προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Διπλή ρελάνς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποφάσισε να κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας,[…]

Περισσότερα »

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Κατά πληροφορίες ο σύνδεσμος βιομηχάνων θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *