«Μέθοδο» και επόμενα βήματα συζήτησαν Κοτζιάς – Dimitrov

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Σκοπίων συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Προσδοκούν από τον Μ. Νίμιτς να παρουσιάσει το αρχικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων συμφώνησαν να αναλάβουν Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov στη συνάντησή τους που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει:
«Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ (σ.σ. Μ. Νιμιτς), ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλοστις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.
Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστήνονται κλιμάκια για την απονομή εκκρεμών συντάξεων

Τη σύσταση κλιμακίων–ομάδων, υποομάδων Εργασίας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την επίσπευση της διαδικασίας απονομής εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης προβλέπει υπουργική απόφαση την οποία υπογράφει ο υφυπουργός

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα»

«Για ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους, που με «επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα». Bio Latest Posts Νίκος Μπαρδούνιας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *