Μείωση στα 3,842 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Μάιο

Τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,210 δισ. ευρώ, έναντι 1,050 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης περιορίστηκαν στα 30 από 70 εκατ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν.

Από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είχαν διατεθεί προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, χρηματοδοτήσεις ύψους 173,4 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από φορείς για την εξόφλησή των υποχρεώσεων αυτών ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ταμειακών διαθεσίμων που υπήρχαν από το προηγούμενο έτος για τον ίδιο λόγο.

Για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν καταβληθεί 85,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για την χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: 10 Προτάσεις για μετεξέλιξη των Επιμελητηρίων

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης  ζητά να προωθηθεί προς υλοποίηση μια στοχευμένη, αναπτυξιακή πρόταση η οποία θα επιτρέψει σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας, να προσαρμόσουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Τα προβλήματα των Ελλήνων ναυτικών συζήτησαν Μ. Βαρβιτσιώτης – ΠΝΟ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί. Τα μέλη της ΠΝΟ τόνισαν στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός προβλημάτων, δίνοντας έμφαση στην προστασία των εργασιακών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *