Μείωση στα 3,842 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Μάιο

Τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,210 δισ. ευρώ, έναντι 1,050 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης περιορίστηκαν στα 30 από 70 εκατ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν.

Από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είχαν διατεθεί προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, χρηματοδοτήσεις ύψους 173,4 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από φορείς για την εξόφλησή των υποχρεώσεων αυτών ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ταμειακών διαθεσίμων που υπήρχαν από το προηγούμενο έτος για τον ίδιο λόγο.

Για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν καταβληθεί 85,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για την χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας

Την αποχώρησή του από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Σάλλας τονίζοντας ότι ήταν πρόθεσή του να μην συμμετέχει πλέον στο νέο οργανωτικό σχήμα του ομίλου. «Συμπλήρωσα έναν κύκλο 25 χρόνων ως Πρόεδρος της Τράπεζας και 30 χρόνια στη δημιουργία και διοίκηση[…]

Περισσότερα »

Μαξίμου: Συνάντηση Τσίπρα με N. Βάλτερ – Μπόργιανς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στη μία το μεσημέρι τον γερμανό υπουργό N. Βάλτερ -Μπόργιανς, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο συζήτησης την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η Διακήρυξη Προθέσεων που συνυπογράφουν ο κ. Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *