Μείωση στα 3,842 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Μάιο

Τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,210 δισ. ευρώ, έναντι 1,050 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης περιορίστηκαν στα 30 από 70 εκατ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν.

Από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είχαν διατεθεί προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, χρηματοδοτήσεις ύψους 173,4 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από φορείς για την εξόφλησή των υποχρεώσεων αυτών ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ταμειακών διαθεσίμων που υπήρχαν από το προηγούμενο έτος για τον ίδιο λόγο.

Για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν καταβληθεί 85,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για την χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HELMEPA: Επαφές με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στη Washington

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη ετήσια συνάντηση διαχειριστριών εταιρειών-μελών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στο Αρχηγείο της USCG, στη Washington, DC. Αντιπροσωπεία έξι εκπροσώπων των ακόλουθων εταιρειών συμμετείχε στη συνάντηση που φιλοξένησε και στην οποία προήδρευσε ο RearAdmiralPaulThomas, Assistant Commandant for Prevention Policy της USCG: Ariston Navigation Corp., Χρήστος Γεωργουσόπουλος Chandris[…]

Περισσότερα »

Eurogroup: Προς επιπλέον παροχή βοήθειας στην Ελλάδα

Ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ζητά από τους δανειστές της η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προκειμένου να μπορέσει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.  Οι πρώτες πληροφορίες δε λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ανέφεραν πως το έκτακτο Eurogroup[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *