Οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Κινηματογραφικής Μουσικής

Ολοκληρώθηκε στην Αίθουσα Banquet, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής με θέμα τη σύνθεση πρωτότυπου soundtrack για το βραβευμένο φιλμ animation της Ειρήνης Βιανέλλη «Το φύλλο της λεύκας».

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 154 δημιουργοί από πολλές χώρες, από τους οποίους επελέγησαν οι εξής 12 φιναλίστ: Δημοσθένης Σταθούλης (Ελλάδα), Ιωάννης Κονσολάκης (Ελλάδα), Eduardo Rojo González (Ολλανδία), Ismet Polovina (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Andrew Zhou (Αυστραλία), Θεόδωρος Παπαδημητρίου (Ελλάδα), Γιώργος Σουμελίδης (Ελλάδα), Παναγιώτης Φωτάκος (Ελλάδα), Ζωρζ Κατρί (Γαλλία, Ελλάδα), Paul Evernden (Αγγλία), Δημήτρης Μαρωνίδης (Ελλάδα) και Ρωξάνη Χατζηδημητρίου (Ελλάδα). Από τους υποψηφίους αυτούς η επιτροπή εξέλεξε τους 3 νικητές και απονέμει τα βραβεία με την ακόλουθη σειρά:

Πρώτο βραβείο: Ιωάννης Κονσολάκης

Δεύτερο βραβείο: Δημοσθένης Σταθούλης

Τρίτο βραβείο: Ζωρζ Κατρί

Οι τρεις νικητές έλαβαν επίσης χρηματικά έπαθλα, ενώ το φιλμ, επενδυμένο με τις τρεις βραβευμένες πρωτότυπες συνθέσεις, θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου (Animasyros + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων).

Στη διεθνή επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν: ο γάλλος συνθέτης Pierre Caillet (ειδικευμένος σε μουσική animation), ο συνθέτης και καθηγητής Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), οι έλληνες συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος καθώς και η Μαρία Ανεστοπούλου (Διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros). Ο  Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής διεξήχθη στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες-Ανοιχτές Πλατφόρμες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. O Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζωρζ Κλούνεϊ: Γυρίζει θρίλερ με Νορβηγούς δύτες

Της Κατερίνας Παπαγεωργίου… Νορβηγικό θρίλερ με τίτλο «Pioneer» για 90 νεκρούς δύτες, θύματα στην δεκαετία του 70 των υποθαλάσσιων ερευνών στα κοιτάσματα της Νορβηγίας, γυρίζει ο Ζωρζ Κλούνει. Πρόκειται για ένα ακόμα κοινωνικοπολιτικό έργο μετά το «Μνημείων Άνδρες» που βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα και όπου 90 άνθρωποι έχασαν[…]

Περισσότερα »

Ο Μίμης στο… Κρεμλίνο!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Δυο Μόνο Δάκρυα» στο νέο πειραιώτικο πολυχώρο «Κρεμλίνο» στην πλατεία Κοραή, γέμισε συγκίνηση τον συγγραφέα, που χωρίς να χάσει το χιούμορ του γύρισε και είπε στον κόσμο: «Ο Μίμης στο Κρεμλίνο!  Μου αρέσει πολύ αυτό»! Ζεστή ατμόσφαιρα, ωραίο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *