Ο Κιμούλης νέος διευθυντής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μολονότι πριν από λίγες ημέρες επικρατέστερη για τη θέση ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο κ. Κιμούλης είναι επιλογή της κυβέρνησης, με δεδομένο άλλωστε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποχωρεί από τη διαχείριση του έργου και έχει προσκαλέσει το Δημόσιο να αναλάβει πλήρως το Κέντρο.

Η Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Κέντρου θα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα να διορίζει περίπου τα μισά μέλη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Δύο έως τρία μέλη προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ θα εκπροσωπείται και ο εκάστοτε Δήμαρχος Καλλιθέας.

Παρά την αποχώρησή του από τη διαχείριση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να υποστηρίξει το Κέντρο με δωρεές έως 50 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πενταετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπληξη -Τσαλταμπάσης και εσάνς Μπέζου στο Ιλίσια-Βολανάκης!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Με τέσσερις παραστάσεις «ποιοτικού θεάτρου» ξεκάνει  από 16 Οκτωβρίου το θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Εντυπωσιάζει πως από φέτος την καλλιτεχνική επιμέλεια του θεάτρου αναλαμβάνει ο νέος ταλαντούχος, φιλόδοξος και σταθερά ανερχόμενος ηθοποιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος μάλιστα θα πρωταγωνιστεί στην πρώτη παράσταση της χειμερινής  θεατρικής σεζόν[…]

Περισσότερα »

Πλανητάριο: Ο άνθρωπος από τις 9 διαστάσεις

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου… Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη Θεωρία των Πάντων με τίτλο ‘’Ο άνθρωπος από τις 9 διαστάσεις’’ παρουσιάζεται για μια μόνο ημέρα στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου σε δυο παραστάσεις στις 6:30 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για μια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *