Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Π. Τόμσεν: Κοντά στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας

Την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (stuff level agreement) εξέφρασε πριν από λίγο ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος εκτίμησε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας για την αποπληρωμή των δόσεων του Ιουλίου στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση. Για το λόγο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, η όλη διαδικασία έχει χαρακτηριστικά του επείγοντος.

Ξεκαθάρισε δε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει χρηματοδοτικά αν προηγουμένως εκτός από τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν ολοκληρωθεί και η εξειδίκευση των μέτρων για το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα για την βιωσιμότητα του χρέους όπως απεκάλυψε ο κ. Τόμσεν το ΔΝΤ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για πόσα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρεί στον προϋπολογισμό της υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) και δεύτερον να εξειδικευτούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τα οποία είχαν αποφασιστεί στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μείωση των προστίμων για τις επιχειρήσεις

Τη μείωση των προστίμων και των προσαυξήσεων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις κατά τη διενέργεια των ελέγχων περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα αφορά ακόμα και για τις παλαιές χρήσεις και για τις υποθέσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Συγκεκριμένα για τις χρήσεις μέχρι και[…]

Περισσότερα »

Goldman Sachs: Bonus έως 21 δισ. για ελληνικές τράπεζες

Περισσότερο ωφελημένες οι χώρες της ευρωπεριφέρειας σε σχέση με τον «πυρήνα» της Ε.Ε. από τη φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ, τονίζει η Goldman Sachs. Ενεργητικό έως 139 δισ. μπορούν να καταθέσουν ως εχέγγυα οι ελληνικές τράπεζες, εξασφαλίζοντας φθηνή ρευστότητα. Oι τράπεζες της ευρωπεριφέρειας και δη οι Ελληνικές αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *