Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Π. Τόμσεν: Κοντά στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας

Την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (stuff level agreement) εξέφρασε πριν από λίγο ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος εκτίμησε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας για την αποπληρωμή των δόσεων του Ιουλίου στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση. Για το λόγο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, η όλη διαδικασία έχει χαρακτηριστικά του επείγοντος.

Ξεκαθάρισε δε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει χρηματοδοτικά αν προηγουμένως εκτός από τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν ολοκληρωθεί και η εξειδίκευση των μέτρων για το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα για την βιωσιμότητα του χρέους όπως απεκάλυψε ο κ. Τόμσεν το ΔΝΤ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για πόσα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρεί στον προϋπολογισμό της υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) και δεύτερον να εξειδικευτούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τα οποία είχαν αποφασιστεί στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέισελμπλουμ: Εξετάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις

Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ εξετάζουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και αλλαγές στις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg και εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο κ. Ντέισελμπλουμ δήλωσε ότι «αυτό που ακούω είναι πως οι συνομιλίες είναι πολύ[…]

Περισσότερα »

Τέρμα στις επιβαρύνσεις για πληρωμές με κάρτες

Καμία επιβάρυνση δεν θα έχουν οι καταναλωτές λόγω χρήσης μέσων πληρωμής όπως η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σύμφωνα με τροποποίηση του ν. 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή. Για τυχόν παραβάσεις, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *