Παγκόσμιο Συνέδριο Χάρβαρντ: Ιδιότητα του πολίτη και αίσθημα του «ανήκειν»

Μετά την υπέροχη τελετή έναρξης (ουσιαστικά) του παγκόσμιου συνεδρίου του Χάρβαρντ (“Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης»), το βράδυ της Δευτέρας, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με φόντο τον Παρθενώνα, ήρθε η ώρα οι σύνεδροι να καθίσουν στο τραπέζι και να θέσουν όλα εκείνα τα θέματα, η συζήτηση των οποίων μπορεί να επιφέρει καίριες αποφάσεις και κινήσεις, για την προσφορά του ποδοσφαίρου στην ανθρωπότητα.

Οι ομιλίες άρχισαν από τις 09:30 και συνεχίστηκαν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σε μία γεμάτη ατζέντα, με ποικίλη θεματολογία. Παρών, σε ένα κομμάτι του συνεδρίου, ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ακαδημαϊκούς, αλλά και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δίνουν το παρών στο Καραϊσκάκη. Με μία μικρή διακοπή το μεσημέρι, οι συνεδρίες διήρκεσαν αρκετές ώρες.

Στα… ιδιαίτερα της πρώτης ημέρας, η επικοινωνία μέσω Skype, με εκπρόσωπο της UNESCO, με τον οποίο συζητήθηκαν αρκετά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να εκφράζονται, μέσω του αθλητισμού. Παρών στο Καραϊσκάκη ήταν και ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος, ο οποίος συνομίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους συνέδρους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου, με τις ομιλίες και τα θέματα που συζητήθηκαν, από τους συνέδρους ακαδημαϊκούς, από όλο τον κόσμο:

1η μέρα συνεδρίου_ Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»

09:30 Πάνελ 1: Ιδιότητα του πολίτη και αίσθημα του «ανήκειν»

«Οι αθλητές δεν έχουν πατρίδα! Το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό πεδίο διεθνοτικής κατανόησης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας;»
Dario Brentin, Πανεπιστημιακός βοηθός, Πανεπιστήμιο του Γκρατς, Αυστρία

«Για πολλούς νέους πρόσφυγες, το ποδόσφαιρο είναι o δρόμος προς την αφομοίωση.»
Mike Hopps, Διευθυντής Εκδοτικών Υπηρεσιών, Development Services Group, Inc., ΗΠΑ

«Ποιος ανήκει στο Έθνος; Αλλαγές στην άθληση, την μετανάστευση και την ιθαγένεια»
Gijsbert Oonk, Αναπληρωτής Καθηγητής Παγκόσμιας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Εράσμους, Ολλανδία

Συντονιστής: Daren Graves, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Εκπαίδευσης, Κολλέγιο Σίμονς, ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο από τον Παναγιώτη Φύτρα

Η Κατερίνα Πετρίδου, έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της στην διατήρηση του μύθου της θρυλικής Σοφίας Βέμπο. Κοριτσάκι ακόμα, μαγεύτηκε από την φωνή και την παρουσία της μεγαλύτερης Ελληνίδας τραγουδίστριας. Η Βέμπο με την σειρά της, της χάρισε απλόχερα την φιλία της. Η κ. πετρίδου, είχε την σπάνια[…]

Περισσότερα »

Hμερίδα: «Φόροι για τους πολίτες ή για τις συντεχνίες…;»

Bio Latest Posts Λουκάς Θεοφανόπουλος Latest posts by Λουκάς Θεοφανόπουλος (see all) Τρίτη ημέρα στήριξης στη Μάνδρα Αττικης – 19 Νοεμβρίου 2017 Με επιτυχία οι 4οι αγώνες Βίκος Street Relays – 19 Νοεμβρίου 2017 Τα …greeklish του Κώστα Καραπαπά για Γ. Σαββίδη – 19 Νοεμβρίου 2017

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *