Πόρος: Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών

Η αντιπλημμυρική προστασία βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της  Περιφέρειας και της ΠΕ Νήσων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε το έργο της διεύρυνσης της γέφυρας του Νεκροταφείου στο Συνοικισμό του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας.

 Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης, απομάκρυνσης   φρεατίου, κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης παλαιών οδών επιστρωμένων με ασφαλτοτάπητα, οι οποίοι έχουν υποστεί φθορές, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ακολουθεί το έργο των λοιπών αποκαταστάσεων ύψους 415.000€. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ένα έργο που ταλανίζει τους Ποριώτες και τους επισκέπτες του νησιού και απαιτείται η άμεση υλοποίηση του, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια πλημμυρικά προβλήματα στο μέλλον.

Η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει στον προϋπολογισμό του 2017 το  ποσόν ύψους 300.000€ για την αποκατάσταση και διεύρυνση των επιπλέον τριών γεφυριών και την αντιστήριξη πρανών. Με τα έργα αυτά, το νησί του Πόρου θωρακίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Χατζηπέρος: Πουλήσαμε το λιμάνι του Πειραιά για 280 εκ.

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Τη γνωστοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα στους ενδιαφερόμενους φορείς και γενικότερα στη δημοσιότητα ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων. Ο κ. Χατζηπέρος εξέφρασε την αντίθεσή[…]

Περισσότερα »

Καταγγελία της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου… «Θέατρο του παραλόγου» χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη στάση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των ΟΤΑ μέχρι σήμερα, διερωτώμενη αν αυτό οφείλεται σε σκοπιμότητα ή ανικανότητα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Γκιτάκο ο οποίος μίλησε στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *