Πως καταλαβαίνεις εάν κάποιος σας λέει αλήθεια…

Γράφει η Μαΐρα

Πως μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν ο συνομιλητής του, του λέει την αλήθεια;  Οι κινήσεις του χεριού προς το πρόσωπο αποκαλύπτουν αν αυτά που λέει ή ακούει είναι αλήθεια ή ψέμματα.

Το σκέπασμα του στόματος:  Είναι μια πολύ διαδεδομένη χειρονομία όταν το άτομο λέει ψέμματα.  Το χέρι σκεπάζει το στόμα και ο αντίχειρας πιέζει το μάγουλο.. κάποιες φορές αυτή η χειρονομία γίνεται με τα δάκτυλα κλεισμένα σας γροθιά.  Βέβαια υπάρχουν ελάχιστοι που προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη χειρονομία με έναν αντίστοιχο κοφτό ξερόβηχα.

Το άγγιγμα της μύτης: Συνήθως γίνεται με μικρές ελαφρές τριβές κάτω από τη μύτη.  Μια επιστημονική εξήγηση είναι ότι το ψέμα δημιουργεί στις λεπτές νευρικές αποπλήξεις της μύτης ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο και για αυτό το τρίψιμο της ικανοποιεί το αίσθημα της φαγούρας.

Το τρίψιμο του ματιού: Η φράση, « λες ψέμματα», μέσα από τα δόντια, προκαλεί σφιγμένα δόντια, βεβιασμένο χαμόγελο, συνδυασμένο με το τρίψιμο του ματιού.  Αν προσέξουμε θα δούμε ότι οι ηθοποιοί επί σκηνής την χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δώσουν έμφαση του τι γίνεται επί σκηνής, στους θεατές.

Το τρίψιμο του αυτιού: Στην ουσία είναι μια προσπάθεια από την πλευρά του ακροατή να μην ακούει άλλα ψέμματα από τον συνομιλητή του.  Γίνεται είτε με τρίψιμο του πίσω μέρος του αυτιού, είτε με το τράβηγμα του λωβού.

Ξύσιμο του λαιμού: Αυτή η χειρονομία, σημαίνει αμφιβολία ή αβεβαιότητα και αντιπροσωπεύει τη φράση, «Δεν είμαι σίγουρος, ότι συμφωνώ».  Έρχεται σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο όταν το άτομο λέει: «μπορώ να καταλάβω, πως αισθάνεσαι», ενώ συγχρόνος, ξύνει το λαιμό του.

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλανητικό δελτίο για όλα τα ζώδια… από τις 14 έως 20 Φεβρουαρίου

Του αστρολόγου Γιάννη Μπαρδόπουλου… Για το Σάββατο 14/2, η Σελήνη είναι για δεύτερη μέρα στο ζώδιο του Τοξότη, στις 1:07 πραγματοποιεί θετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Δια, στις 10:31 πραγματοποιεί δυσμενές τετράγωνο με την Αφροδίτη, στις 16:45 σχηματίζει θετικό εξάγωνο με τον Ήλιο και στις 17:14 σχηματίζει δυσμενές τετράγωνο με[…]

Περισσότερα »

Τι μπορεί να κρύβουν οι συμπτώσεις για την πορεία της ζωής σας

Γράφει η Μαΐρα… Πόσες φορές έχετε βρεθεί στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή και γνωρίζετε κάποιον, ή πόσες φορές έχετε καθυστερήσει και εκ των υστέρων, κατανοήτε ότι μια σειρά θετικών γεγονότων ή μια συνάντηση δεν θα είχε προκύψει εάν δεν καθυστερούσατε.  Επίσης έχετε ένα τραγούδι στο μυαλό σας και ξαφνικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *