Πως καταλαβαίνεις εάν κάποιος σας λέει αλήθεια…

Γράφει η Μαΐρα

Πως μπορεί κάποιος να καταλάβει εάν ο συνομιλητής του, του λέει την αλήθεια;  Οι κινήσεις του χεριού προς το πρόσωπο αποκαλύπτουν αν αυτά που λέει ή ακούει είναι αλήθεια ή ψέμματα.

Το σκέπασμα του στόματος:  Είναι μια πολύ διαδεδομένη χειρονομία όταν το άτομο λέει ψέμματα.  Το χέρι σκεπάζει το στόμα και ο αντίχειρας πιέζει το μάγουλο.. κάποιες φορές αυτή η χειρονομία γίνεται με τα δάκτυλα κλεισμένα σας γροθιά.  Βέβαια υπάρχουν ελάχιστοι που προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη χειρονομία με έναν αντίστοιχο κοφτό ξερόβηχα.

Το άγγιγμα της μύτης: Συνήθως γίνεται με μικρές ελαφρές τριβές κάτω από τη μύτη.  Μια επιστημονική εξήγηση είναι ότι το ψέμα δημιουργεί στις λεπτές νευρικές αποπλήξεις της μύτης ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο και για αυτό το τρίψιμο της ικανοποιεί το αίσθημα της φαγούρας.

Το τρίψιμο του ματιού: Η φράση, « λες ψέμματα», μέσα από τα δόντια, προκαλεί σφιγμένα δόντια, βεβιασμένο χαμόγελο, συνδυασμένο με το τρίψιμο του ματιού.  Αν προσέξουμε θα δούμε ότι οι ηθοποιοί επί σκηνής την χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δώσουν έμφαση του τι γίνεται επί σκηνής, στους θεατές.

Το τρίψιμο του αυτιού: Στην ουσία είναι μια προσπάθεια από την πλευρά του ακροατή να μην ακούει άλλα ψέμματα από τον συνομιλητή του.  Γίνεται είτε με τρίψιμο του πίσω μέρος του αυτιού, είτε με το τράβηγμα του λωβού.

Ξύσιμο του λαιμού: Αυτή η χειρονομία, σημαίνει αμφιβολία ή αβεβαιότητα και αντιπροσωπεύει τη φράση, «Δεν είμαι σίγουρος, ότι συμφωνώ».  Έρχεται σε αντίθεση με τον προφορικό λόγο όταν το άτομο λέει: «μπορώ να καταλάβω, πως αισθάνεσαι», ενώ συγχρόνος, ξύνει το λαιμό του.

πηγή: maira.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστρολογικές προβλέψεις από 9 έως και 15 Απριλίου

Από το Γ. Μπαρδόπουλο Κριός: Σάββατο και Κυριακή… αναμένονται πολύ θετικές ημέρες και όσοι θελήσουν να βγουν το βράδυ του Σαββάτου θα έχουν και ένα πολύ θετικό ξημέρωμα και συνεχεία Κυριακής. Όποτε από την Δευτέρα είστε θετικοί και με έντονα ακονισμένο το πνεύμα και την φραστική αντιπαλότητα που, φυσικά, μερικοί την[…]

Περισσότερα »

Αστρολογικές προβλέψεις από τις 19 έως 25 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις για τα δώδεκα ζώδια, από τις 19 Μαρτίου 2016 έως τις 25 Μαρτίου 2016 και οι πλανητικές όψεις της εβδομάδας από τον Ιωάννη Μπαρδόπουλο. Κριός: Μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι βροχερό ή και κρύο αλλά οι εκλείψεις έτσι είναι και την στιγμή που οι διαθέσεις των πλανητών είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *