Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Πότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το Brexit

Η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα ακολουθήσει την έναρξη της διαδικασίας του Brexit εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» μετά την ειδοποίηση περί έναρξης της διαδικασίας, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έναρξη στα τέλη Μαρτίου της διαδικασίας του διαζυγίου, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Ντάουνινγκ Στριτ, δεν αφήνει αρκετό χρόνο για μια σύνοδο κορυφής μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όπως προβλεπόταν αρχικά.

«Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 4 έως 6 εβδομάδες για να προετοιμαστούν και να διεξαχθούν οι διαβουλεύσεις με τις 27 χώρες μέλη», σημειώνει η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολάντ: Εξουσιοδότησα χτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις

 Εξουσιοδότηση για χτυπήματα ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.  Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι οι γαλλικές στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ιράκ θα είναι περιορισμένες και δεν θα γίνει χρήση γαλλικών χερσαίων στρατευμάτων.[…]

Περισσότερα »

Απέδρασαν και άλλες 4 μαθήτριες από την Μπόκο Χαράμ

Διέφυγαν τέσσερις μαθήτριες που είχαν απαχθεί και κρατούνταν από τη Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, ανακοίνωσε ο επίτροπος για την εκπαίδευση στο κρατίδιο Μπόρνο. Άλλες 219 μαθήτριες παραμένουν όμηροι των ισλαμιστών. Σύμφωνα με τον Μούσα Ινούουα, εξακολουθούν να κρατούνται άλλες 219 κοπέλες. Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *