Πότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το Brexit

Η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα ακολουθήσει την έναρξη της διαδικασίας του Brexit εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» μετά την ειδοποίηση περί έναρξης της διαδικασίας, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έναρξη στα τέλη Μαρτίου της διαδικασίας του διαζυγίου, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Ντάουνινγκ Στριτ, δεν αφήνει αρκετό χρόνο για μια σύνοδο κορυφής μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όπως προβλεπόταν αρχικά.

«Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 4 έως 6 εβδομάδες για να προετοιμαστούν και να διεξαχθούν οι διαβουλεύσεις με τις 27 χώρες μέλη», σημειώνει η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συρία: Κατάληψη Στρατιωτικής Bάσης από τους ισλαμιστές

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μια σημαντική βάση του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία, όμως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την περιοχή όπου είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ στο κέντρο της χώρας έπειτα από αιματηρές μάχες. Στην επαρχία Ράκα, προπύργιό του στη Συρία, «το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό[…]

Περισσότερα »

Εργοστάσιο πωλούσε… ψεύτικα σωσίβια σε πρόσφυγες

Εργοστάσιο, το οποίο κατασκεύαζε ψεύτικα σωσίβια που πωλούνταν σε πρόσφυγες, εντόπισαν οι τουρκικές αρχές. Σε έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία στο εργοστάσιο στην Σμύρνη κατασχέθηκαν 1.263 σωσίβια «μαϊμού» που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ στον χώρο εργάζονταν παράνομα και δύο παιδιά από τη Συρία. Όπως ανέφερε ο Guardian, δημοσιογράφοι του που είχαν ταξιδέψει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *