Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης

Στην πρόσληψη περίπου 3.750 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τις 2.400 προσλήψεις να αφορούν δασκάλους και τις 1.350 νηπιαγωγούς.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σηματοδοτεί την πρόσληψη αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, στις 12 Σεπτεμβρίου όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα ανοίξουν κανονικά.

Ωστόσο, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στην πρόσληψη αναπληρωτών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμα τους κυρωμένους πίνακες. Κατά συνέπεια, η πρόσληψη κάποιων ειδικοτήτων που έχουν οργανική θέση στην δευτεροβάθμια, αλλά προσλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια, θα καθυστερήσουν και θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων και κυρωθούν οι σχετικοί πίνακες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Πανούσης: «Αποθήκες πυρομαχικών» στα Πανεπιστήμια

Για «αποθήκες πυρομαχικών» που διατηρούν στα υπόγεια ορισμένων πανεπιστημίων οι αντιεξουσιαστές, έκανε λόγο σε πρωινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός ΠτΠ, ζητώντας την συνεργασία των πρυτανικών αρχών, της εισαγγελίας και της αστυνομίας για την καταπολέμησή τους ενώ διαμήνυσε πως «άλλο άσυλο, άλλο ασυλία». Παράλληλα, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε τη διαφωνία[…]

Περισσότερα »

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να τεθεί το θέμα της Γενοκτονίας στον Ερντογάν

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ως ένα ακόμη μεγάλο γεγονός ανάδειξης του ποντιακού πολιτισμού αλλά και με σαφές μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, πέρασε στην ιστορία το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *