Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story»

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story» δηλώνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση κι έκανε ειδική μνεία στην πρόθεση των πιστωτών να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα και υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά το τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τα 86 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπονται από τη συμφωνία του 2015.

«Στη Γερμανία, ακούω συνέχεια ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αυτό αποτελεί προσβολή προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» είπε επίσης και έκανε λόγο για εξαιρετική πρόοδο εκ μέρους της χώρας μας.

Αναφερόμενος, τέλος, στην επίτευξη πρωτογενούς αποτελέσματος για το 2016, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Το πιο σημαντικό μέτρο ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τους συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε, καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στην ενέργεια

Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι δύο χώρες, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Παράλληλα, εξήρε[…]

Περισσότερα »

Ανάγκη συνεννόησης για περιφερειακή σταθερότητα

Τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην αντιφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενώ επεσήμανε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *