Στα 98,231 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στο ποσό των 98,231 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Αύγουστο το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τον Αύγουστο το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος (αυτό που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους) παρουσίασε αύξηση 1,068 δισ. ευρώ και ανήλθε στα 8,551 δισ. ευρώ έναντι 7,483 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος (όπως είχε διαμορφωθεί έως το τέλος του 2016) παρουσίασε μείωση στα 89,680 δισ. ευρώ έναντι 89,872 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που αφορά μόνο φορολογικές οφειλές αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 938 εκατομμύρια ευρώ και διαμορφώθηκε στα 6,551 δισ. ευρώ έναντι 5,723 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ακόμη ότι το σύνολο των οφειλετών ανήλθε τον Αύγουστο στους 3.857.086 εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο, οπότε ανέρχονταν σε 3.978.127.

Το σύνολο των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 971.508 ενώ αυτοί στους οποίους δύναται να επιβληθούν τέτοια μέτρα ανέρχονται σε 1.652.508.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεοπτικό μήνυμα Σαμαρά μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Σε δήλωση που θα εντάσσει την απόφαση της ΕΚΤ στο πολιτικό διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής αναμένεται να προβεί με τηλεοπτικό μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης και[…]

Περισσότερα »

Έρχεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Στη λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος – «σκούπα» με τη διαδικασία κατ’επείγοντος, ώστε να κλείσουν οι θεσμικές αλλαγές στα κόκκινα δάνεια. Το νέο πλαίσιο που έρχεται ουσιαστικά να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *