Σταθάκης: Νέα, κοινωνικά κριτήρια για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, όρισε τα νέα δεδομένα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κάνοντας λόγο για κοινωνικά κριτήρια και ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο.

«…διαμορφώνει ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν […] Αλλάζει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής […] Απλοποιούμε τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, μεταφέρουμε ένα μέρος των ελέγχων από την πολεοδομία στους μηχανικούς, συστηματοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται εφεξής οι διαδικασίες ελέγχου και για πρώτη φορά διαφοροποιούμε αυτόν που αδειοδοτεί από αυτόν που ελέγχει», εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αναφορικά με το Κτηματολόγιο, σημείωσε ότι «θα φτιάξουμε πρώτη φορά ενιαίο φορέα Κτηματολογίου ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο θα έχει τη νομική διάσταση που ανήκει σήμερα στα υποθηκοφυλακεία αλλά και τη χωρική που επωμίζονται τα κτηματολογικά γραφεία […] Το Κτηματολόγιο θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί», είπε ο κ. Σταθάκης συμπληρώνοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι εφικτή και αυτό είναι το ελπιδοφόρο σενάριο για την επόμενη μέρα. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ανεργία θα υποχωρήσει σύντομα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο υπουργός παρατηρεί ότι «η Δικαιοσύνη είναι τελείως ανεξάρτητη και εκ των πραγμάτων έχει θεσμικό ρόλο που συνομολογεί και ελέγχει τη νομοθετική δραστηριότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται τα «παρατράγουδα» στο ΠΑΣΟΚ…

Πανικό εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών που αποδίδονται στο περιβάλλον του, όπως κατεγράφη με την απουσία τους από την διήμερη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο. Λάδι στην φωτιά έριξε χθες με δηλώσεις του και ο Δημήτρης Κρεμαστινός χαρακτηρίζοντας[…]

Περισσότερα »

JP Morgan: Σε κλοιό πιέσεων ο Αλέξης Τσίπρας

Οι πιέσεις στα διαθέσιμα της κυβέρνησης, στις τράπεζες αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τις αρχές Ιουνίου, τονίζει ο οίκος. Οι φόβοι για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας και ο κίνδυνος κεφαλαιακών περιορισμών. Εντείνονται οι πιέσεις προς την Αθήνα για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *