Στο ΣτΕ η Μητρόπολη Πειραιά, μοναχές και πολίτες για την επέκταση του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Μητρόπολη Πειραιά, πολίτες και μοναχές, για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλονται οι συνταγματικές επιταγές για τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη.

Κατα τη συζήτηση της προσφυγής οι δικηγόροι των Μητροπόλεων επισήμαναν ότι παραβιαζεται το άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, χρησιμοποίησε τη μισή διατύπωση της εν λόγω συνταγματικής διάταξης.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι η επέκταση του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού  Κώδικα που αναφέρονται στο  οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη.

Απο την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκές Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμός σε πάρκο – Συνελήφθη ένας 31χρονος (pic)

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ακούστηκε πυροβολισμός στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Πολίτες που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Αστυνομία και σε μια αστραπιαία επιχείρηση άνδρες της Ομάδας Ζ, συνέλαβαν τον 31χρονο δράστη. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα[…]

Περισσότερα »

Διαπραγματεύσεις για νέα ΕΓΣΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ

Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς απέστειλε η ΓΣΕΕ για την άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Η ΓΣΕΕ με την πρόσκληση θέτει εκ νέου μεταξύ άλλων: Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 € και του κατώτατου ημερομίσθιου στα 33,57€  για όλους τους εργαζόμενους χωρίς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *