Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με αντιπροσωπεία του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας, τους οποίους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και συνέργειες μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του  Δήμου Κουανγκτσόου.

Παρών από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία από την πόλη της Κουανγκτσόου ένα μεγάλο λιμάνι, από τα μεγαλύτερα της Κίνας. Ανέπτυξα στους εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου τι είναι ο Πειραιάς, μου ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά της Κουανγκτσόου. Υπογράψαμε ένα πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας σε βασικούς άξονες, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο με σκοπό αυτό να εξειδικευτεί,  στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, που όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να διακατέχει τον Πειραιά. Το Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχουμε με την Κίνα. Πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί το Πεκίνο, όπου συμμετείχαμε στο City Forum  μεταξύ των δυο κρατών και με τις πόλεις της Αμφικτιονίας.

Είμαστε αδελφοποιημένοι με τη Σαγκάη, ενώ ξεκινάμε τώρα μια συνεργασία με την Κουανγκτσόου. Είναι ένα λιμάνι που έχει τα χαρακτηριστικά της πόλης του Πειραιά. Είναι χρήσιμες συνεργασίες, αρκεί να εξειδικεύονται και να προχωρούν σε υλοποίηση κοινών προγραμμάτων. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Για τον Πειραιά είναι ένα σημαντικό βήμα. Σε σχέση με τον πληθυσμό, είμαστε μια γειτονιά της Κουανγκτσόου.  Παρόλα αυτά, ο Πειραιάς είναι το κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της μεγαλύτερης στον κόσμο, το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου, έχει τουριστική ροή εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά  μπορούν να γίνουν τομείς συνεργασίας με την κινεζική πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Μιχαλολιάκος: «Στον Πειραιά δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος»

«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά είναι 1.014 μόνιμοι και 268 αορίστου χρόνου και όχι 1.553» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο. «Ο αριθμός τους είναι πολύ μικρότερος από την αναλογία πληθυσμού και προσωπικού που υπήρχε ως κριτήριο» συμπλήρωσε[…]

Περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση το N/Σ για την Αυτοδιοίκηση

Με τη φιλοδοξία να επιλύσει χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρνει προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με 144 άρθρα που αφορούν θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα ζητήματα. Υπό τον τίτλο «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», αναρτήθηκε στο opengov. gr την Παρασκευή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *