Θ. Φωτίου: Οι όποιες μειώσεις στα επιδόματα θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018

Εντός του 2018 θα αντιμετωπιστούν οι μειώσεις που θα προκύψουν από τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, ενώ δεν επίκειται κάποια τροποποίηση στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά το τέλος συνάντησης που έγινε στη Βουλή με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα. Από τις 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα, οι 738.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα δουν μειώσεις. Αυτές τις μειώσεις εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά, γιατί η κυβέρνησή μας σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στις πολιτικές για το παιδί» δήλωσε.

Ανέφερε πως την ενδιαφέρει να υπάρξει μια ηρεμία καθώς όπως είπε «κάποιοι δημιουργούν ένα αίσθημα καταστροφολογίας και ανησυχούν τους πολύτεκνους. Είναι πολύ λάθος αυτή η τακτική που κάποιοι έχουν ακολουθήσει, διότι όπως είναι γνωστό, οι 50.000 από τους 100.000 τρίτεκνους και πολύτεκνους ωφελούνται σημαντικά».

Πρόσθεσε ότι «σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να υπάρξουν και κάποιες απώλειες αλλά αυτές τις απώλειες θα τις αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Η υπουργός είπε ότι με το νέο σύστημα που θα πληρώνει ανά δύο μήνες, όλοι οι ωφελούμενοι θα δουν πολύ γρήγορα τις αυξήσεις.

Σε ερώτηση αν επίκειται κάποια τροποποίηση στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου στην παρούσα φάση η κ. Φωτίου απάντησε αρνητικά. «Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση ποιο ήταν το κλίμα των συναντήσεων που έγιναν για το θέμα αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι η συνάντησή της ήταν με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι υπουργοί συζητούν και συναντούν τους βουλευτές όχι απαραιτήτως υπό το βλέμμα της δημοσιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις στις συντάξεις

Μαύρη τρύπα ύψους 11,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα έσοδα των Ταμείων κατά την τριετία 2010-2013, καθώς το ύψος του συνόλου των εισφορών μειώθηκε κατά 40% εξαιτίας της ανεργίας, της υποτίμησης των μισθών, της ανασφάλιστης εργασίας και της αδυναμίας των ελεύθερων επαγγελματιών να καταβάλουν ασφάλιστρα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η Ανεξάρτητη[…]

Περισσότερα »

Φώφη Γεννηματά: Ελπίδα για τους πολίτες η νίκη Μακρόν

«Ελπίδα για καλύτερες μέρες», συνιστά η νίκη Μακρόν, επισημαίνει στην ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο. Αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά. Η νίκη του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *