Την παραχώρηση προβλήτα στον Σκαραμαγκά ζητά ο Δ. Χαϊδαρίου

Την παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά για να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων και, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΔΣ, «είναι σαφές ότι έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν». Ο δήμος υπόσχεται καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίας ώστε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε «αφανισμό» ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή, αναφέροντας ότι η καταστροφή του Σκαραμαγκά άρχισε το 1956 και συνεχίστηκε μέχρι το 1977, διάστημα κατά το οποίο «η όμορφη και πραγματικά γλαφυρή σαν ζωγραφιά παραλία, γέμισε με σαπιοκάραβα, φορτηγά, νταλίκες και άλλα που αλλοίωσαν εντελώς το περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του χώρου αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής και έχει στηριχθεί με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή η κεντρική εκδήλωση για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Την Κυριακή, 24 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς το 1944, που διοργανώνει το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη). Μετά τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιών εκ μέρους[…]

Περισσότερα »

Γ. Γαβρίλης: Να διεξαχθεί η δίκη της Χ.Α. εκτός Κορυδαλλού

Το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη δικαστική αίθουσα εκτός αυτής των φυλακών Κορυδαλλού επαναφέρει, με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια τέτοια δίκη σε αίθουσα, που γειτνιάζει σε συγκρότημα 11 σχολείων, με 3.500 μαθητές, όλων των ηλικιών».[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *