Την παραχώρηση προβλήτα στον Σκαραμαγκά ζητά ο Δ. Χαϊδαρίου

Την παραχώρηση του προβλήτα Νο 4 στον Σκαραμαγκά για να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για έκταση 220 στρεμμάτων και, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΔΣ, «είναι σαφές ότι έχει δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα, αφού η καταπάτηση της παραλίας (100 στρέμματα) και το παράνομο μπάζωμα-επιχωμάτωσης στη θάλασσα (120 στρέμματα) δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν». Ο δήμος υπόσχεται καθαρισμό των θαλάσσιων ρύπων, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίας ώστε να είναι προσβάσιμη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «οι επιλογές κυβερνήσεων προηγούμενων δεκαετιών, καταδίκασαν σε «αφανισμό» ένα από τα πλέον θελκτικά σημεία της Δυτικής Αθήνας. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος έκανε μια σύντομη αναδρομή, αναφέροντας ότι η καταστροφή του Σκαραμαγκά άρχισε το 1956 και συνεχίστηκε μέχρι το 1977, διάστημα κατά το οποίο «η όμορφη και πραγματικά γλαφυρή σαν ζωγραφιά παραλία, γέμισε με σαπιοκάραβα, φορτηγά, νταλίκες και άλλα που αλλοίωσαν εντελώς το περιβάλλον».

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση του χώρου αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής και έχει στηριχθεί με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, άρθρα στα ΜΜΕ, ερωτήσεις στη Βουλή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράνομες μεταβιβάσεις πολυτελών οχημάτων εντόπισε η Περιφέρεια Αττικής

Υπόθεση απάτης κατά τη διαδικασία μεταβίβασης πολυτελών οχημάτων μεγάλου κυβισμού ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, με την προσκόμιση πλαστών και παραποιημένων δικαιολογητικών, εντοπίστηκε από την υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. Υπόθεση απάτης κατά τη διαδικασία μεταβίβασης πολυτελών οχημάτων μεγάλου κυβισμού ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, με την προσκόμιση πλαστών /[…]

Περισσότερα »

Eκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

Κυριακάτικα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ» στο χώρο της πινακοθήκης. Τα προγράμματα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια, στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες έχοντας ως άξονα την ιστορία της τέχνης και, από την άλλη, με ερέθισμα το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *