Τόμας Βίζερ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».

Ο κ. Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurogroup: Μετά το δημοψήφισμα οι εξελίξεις

Να περιμένει πρώτα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μετά να προχωρήσει σε νέες συζητήσεις με την Αθήνα, αποφάσισε το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Κάζιμιρ, μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης. «Το Eurogroup αποφάσισε ομόφωνα να περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από τη συνέχιση των συζητήσεων», έγραψε[…]

Περισσότερα »

Γ. Βαρουφάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για τον ΦΠΑ

Την ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ – η οποία μάλιστα τυγχάνει θετικής αποδοχής από ευρωπαίους αξιωματούχους όπως επισήμανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών – παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως είπε ο υπουργός, προτείνουμε να υπάρχουν δύο συντελεστές: • 6,5% για τα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *