Τόμας Βίζερ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».

Ο κ. Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξέφραγο αμπέλι το λιμάνι!

Ένας… παραλίας πέρασε απαρατήρητος απ’ όλα τα μπλόκα και μπήκε σε κρουαζιερόπλοιο. Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσία του ΟΛΠ αλλά και του υπουργείου Ναυτιλίας ένα γεγονός που συνέβη την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν πήρε έκταση, γιατί με άνωθεν εντολή θάφτηκε, για να μην κάνει ζημιά στην κρουαζιέρα,[…]

Περισσότερα »

Τι σκέφεται και τι… θέλει η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Ισορροπίες μεταξύ του κοινωνικού ρόλου των τραπεζών και της ιδιωτικοοικονομικής μορφής τους, κάνοντας για πρώτη φορά ξεκάθαρη αναφορά στη μέριμνα για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών από δράσεις που θα στοχεύουν στην ανακούφιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έκανε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *