Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Τόμας Βίζερ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».

Ο κ. Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρ. Λαγκάρντ: Αλλάξτε το συνταξιοδοτικό σας σύστημα

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισε μη βιώσιμο, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, από την ελληνική κυβέρνηση η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με νέα συνέντευξή της. «Το ασφαλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που[…]

Περισσότερα »

Σημειωτές: Συμπλήρωση ενενήντα χρόνων στο λιμάνι

Σταθμό στην ιστορία της λειτουργίας του Σωματείου Σημειωτών Πειραιά (PIRAEUSTALLYMEN) αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με αφορμή την συμπλήρωση των ενενήντα   χρόνων λειτουργίας του. Την έναρξη της εκδήλωσης  κήρυξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Κολλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εργασίας του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *