Τόμας Βίζερ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».

Ο κ. Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμηλά επιτόκια για ευρώ βλέπουν οι επενδυτές

Τη διατήρηση των επιτοκίων του ευρώ σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό καιρό προβλέπει το 80% των αναλυτών που μετείχε σε μηναία έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 98% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο για πέμπτο μήνα τον Απρίλιο. Από[…]

Περισσότερα »

Αναστροπές στο κόστος διοδίων με τροπολογία Σπίρτζη

Ρύθμιση για τα αναλογικά και ηλεκτρονικά διόδια με τροπολογία Σπίρτζη. Μπλόκο στη χρήση των παράπλευρων οδών από τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται στις εθνικές οδούς. Η σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας Οδικών Τελών στο υπουργείο Υποδομών στην οποία υπάγεται το σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *