Υπό τον έλεγχο της  Attica Group το 50,3% της HSW

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (εφεξής «HSW»), ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica Group θα καταβάλλει Ευρώ 30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι  οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΥΛΕ: Κλειστά τα λιμάνια Τετάρτη και Πέμπτη 21-22/10

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης των Λιμένωνπροχωρούν σε στάση εργασίας την Τέταρτη 21/10 και 24ωρη Πανλιμενική απεργία την Πέμπτη 22/10 με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Σε ανακοίνωσή τους τονίζεται ότι: «Η Κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις και[…]

Περισσότερα »

Leader στην παγκόσμια ποντοπόρο ναυτιλία η Ελλάδα

Ήδη από το 1967, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, συμβάλλοντας άμεσα ή έμμεσα, κατά 6% στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Η ελληνόκτητη ναυτιλία απαριθμεί περισσότερες από 700 επιχειρήσεις, ενώ στον ναυτιλιακό κλάδο ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα 160.000 εργαζόμενοι. Σήμερα, σε μια δύσκολη περίοδο, ο ελληνόκτητος ποντοπόρος στόλος παραμένει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *