Καταβολή αποδοχών των εργαζομένων μόνο μέσω τραπέζης

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017, με την οποία καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.
Όπως αναφέρει η  σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εναλλακτική επίλυση διαφορών μέσω του Θεσμού της Διαμεσολάβησης

Τα σημαντικά οφέλη που παρέχει στον επιχειρηματικό κόσμο ο θεσμός της διαμεσολάβησης, ανέδειξε το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με θέμα: «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα». Σε συνεργασία του ΚΕ.ΔΙ.Π., με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το[…]

Περισσότερα »

Από τη Δευτέρα όλες οι τράπεζες παντού θα είναι ανοικτές

Από τη Δευτέρα «όλες οι τράπεζες παντού θα είναι ανοικτές» επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Οι πολίτες στο γκισέ θα μπορούν να κάνουν ένα σύνολο δοσοληψιών, εντούτοις δεν θα μπορούν να τραβήξουν μετρητά, καθώς θα παραμείνει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα. Για  τις αναλήψεις εξετάζεται οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *