Υπουργείο Παιδείας: Το ΣτΕ έχει εγκρίνει το διάταγμα για κλήρωση σημαιοφόρων

Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην προσφυγή γονέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο ποιοι μαθητές θα είναι σημαιοφόροι στις παρελάσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ενσωματωθεί σε αυτό και παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (που ρυθμίσει μία σειρά θεμάτων της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη για όλα τα Π.Δ. διαδικασία έκδοσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση και προσθέτει: «Έχει υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας κι έχουν ενσωματωθεί παρατηρήσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου πριν από την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πριν λίγες ημέρες, προσέφυγαν στο ΣτΕ γονείς επτά αριστούχων μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, υποστηρίζοντας πως το Προεδρικό Διάταγμα είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την προστασία της Παιδείας, αναφέρεται στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και προσθέτουν ότι η σχετική διάταξη του επίμαχου διατάγματος είναι άκυρη, κατά το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις μπορεί να την κρατά ακόμα και ο χειρότερος από πλευράς βαθμολογίας και διαγωγής μαθητής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

A.Tσίπρας: Είμαστε στο μέσο σκληρής διαπραγμάτευσης

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός. Την υποστήριξή της εξέφρασε επισήμως η ΝΔ, τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Αλεβιζάτο προτείνει το Ποτάμι τον οποίο θα στηρίξει το[…]

Περισσότερα »

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα ψέματα

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να πορευτώ λέγοντας την αλήθεια. Οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και δεν αντέχουν άλλα ψέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε την Πέμπτη με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford. «Τα ζητήματα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *