Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε 29,5 εκατ. ευρώ για αστική αναζωογόνηση

Χρηματοδότηση ύψους 29.526.449,18 ευρώ για το έτος 2017, εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, μέσω του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου, με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την αστική αναζωογόνηση και την αστική βιώσιμη κινητικότητα, στις οποίες θα συμμετάσχουν δήμοι από όλη την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση μέτρων και δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, μέσω αυτού του προγράμματος χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων για την ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κυβέρνηση έπρεπε να κλείσει την αξιολόγηση εγκαίρως»

«Η κυβέρνηση έπρεπε να κλείσει την αξιολόγηση εγκαίρως για να μην χρειαστούν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα. Δεν το έπραξε. Τον Νοέμβριο δεν υπήρχαν για μετά το 2018 αυτά τα μέτρα που ζητούνται τώρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο ACTION 24. Ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε επικριτικά τις[…]

Περισσότερα »

Φώτης Κουβέλης: «Όχι» σε νέα συγκυβέρνηση

«Δεν έχει κλείσει το θέμα Μπαλτάκου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση. «Εξ όνυχος το λέοντα, έχουμε κι άλλα παραδείγματα συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και νόμος για τη χορήγηση της ιθαγένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *