Ζάκυνθος… Mαίνονται ανεξέλεγκτες 6 πυρκαγιές στο νησί

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτες 6 πυρκαγιές, παρά τις προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι εστίες εντοπίζονται στον Κοιλιωμένο, στο όρος Βραχίωνας και 4 στην περιοχή των Βολίμων. Πιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στον Κοιλιωμένο, καθώς η φωτιά απειλεί το χωριό Αγαλάς, οι κάτοικοι του οποίου βρίσκονται σε επιφυλακή. Από τις φλόγες έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, ενώ είναι πιθανό να έχουν καεί στάβλοι με ζώα.

Στο νησί επιχειρούν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα απ` όλη την Ελλάδα, καθώς και τα εναέρια μέσα, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Καμένα Βούρλα, Θεοδώριανα Τζουμέρκων και `Ελαια Γορτυνίας.

Εν τω μεταξύ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Αλβανίας για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων στα ελληνικά μειονοτικά χωριά, η χώρα μας στέλνει σήμερα επιπλέον επίγειες δυνάμεις, που συνολικά θα ανέρχεται σε 7 πυροσβεστικά οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόβεται ο μισθός στους υπαλλήλους που δεν απογράφονται

Με ρύθμιση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που ψηφίστηκε και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, γίνεται σύνδεση απογραφής και μισθοδοσίας και τίθενται ευθέως στο στόχαστρο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις που εποπτεύουν υπουργεία καθώς και ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις των ΟΤΑ α” και β” βαθμού. Όπως αναφέρει η διάταξη για[…]

Περισσότερα »

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ , αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών- επί υπουργίας Παπαντωνίου -Σπύρος Τραυλός ,που  κατηγορείται για κακουργηματική απιστία στο σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών αναφορικά με τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *