Άρχισαν οι κατασχέσεις λογαριασμών υπέρ δημοσίου

Σε κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για οφειλές προς το Δημόσιο. Από τις αρχές του χρόνου και για τους δύο πρώτους μήνες έγιναν συνολικά 50.000 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Αυτό σημαίνει πώς κάθε ημέρα που περνάει το υπουργείο Οικονομικών βάζει… χέρι στους λογαριασμούς 1.190 πολιτών και τους κατάσχει ότι υπάρχει μέσα.

Στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα είχαν γίνει περίπου 15.000 κατασχέσεις. Αυτό συνεπάγεται αύξηση κατά 230% στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ οι εισπράξεις επί παλαιότερων και νέων οφειλών, που εξασφαλίστηκαν μέσω κατασχέσεων, σημείωσαν αύξηση 39%.
Παρά τις κατασχέσεις πάντως η τάση διόγκωσης των οφειλών έναντι του Δημοσίου δεν έχει καμφθεί, όπως προκύπτει από τα περίπου 10,1 δισ ευρώ νέων οφειλών στο τέλος Ιανουαρίου. Κι αυτό σημαίνει πώς η αγελάδα έχει ψοφήσει. Οι Έλληνες δεν έχουν να δώσουν άλλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους εξοντωτικούς φόρους που έχουν επιβάλλει κυβέρνηση και τρόικα.
Βέβαια αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο τους. Να συντρίψουν μισθούς και συντάξεις, να διαλύσουν οικονομικά τους Έλληνες και στη συνέχεια να αρχίσουν να τους κατάσχουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία. Το σχέδιο πάει μία χαρά όσο οι Έλληνες κάθονται στον καναπέ και δεν αντιδρούν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *