Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Γεωργίας και Αλιείας

Πραγματοπιείται τη Δευτέρα στο Ζαππείο το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Γεωργίας και Αλιείας.  Το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η μετατροπή της ευρωπαϊκής γεωργικής ποικιλομορφίας σε δύναμη. Η Προεδρία στοχεύει να επισημάνει την συμβολή της Ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας στην ανάπτυξη της ΕΕ, ως συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, όπως είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Ο απώτερος στόχος της Προεδρίας από τη συζήτηση του θέματος είναι η παρακίνηση για άμεση δράση πολιτικής σε επίπεδο EE. Η συνάντηση, η οποία θα γίνει από κοινού με την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 Μαΐου. Την προηγούμενη ημέρα οι Υπουργοί, τα μέλη των αντιπροσωπειών και οι λοιποί προσκεκλημένοι θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις πεδίου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

A. Τσίπρας: Εργαζόμαστε για να τελειώσει η «περιπέτεια» τον Αύγουστο του ΄18

H εφημερίδα Le Figaro δημοσιεύει αποκλειστική συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο: «Τσίπρας: “Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να λαμβάνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες”». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλά για τη σχέση του με τον Εμμάνουελ Μακρόν και απευθύνεται στους επενδυτές. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *