Ένας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας

Περίπου ένας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού είτε δεν έχουν τις προϋποθέσεις επιδότησης, είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Μάιο του 2014 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.

Αντιθέτως το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Μάιο του 2014 ανέρχεται σε 94.242 άτομα, από τα οποία οι 88.925 είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.317 είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έληξε η ομηρία γυναίκας στο πλοίο «Κρήτη 2», συνελήφθη ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη 2», όταν ένας επιβάτης κρατούσε όμηρο μια γυναίκα υπό την απειλή ενός σπασμένου ποτηριού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 28χρονος δράστης, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, κρατούσε όμηρο τη γυναίκα στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *