Ένωση Σεναριογράφων: Ιδρύει εκδοτικό οίκο με αντικείμενο τις τέχνες

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών αποφάσισε να προβεί σε ένα ρηξικέλευθο τόλμημα. Να ιδρύσει εκδοτικό οίκο που θα εκδίδει βιβλία, τόσο σε έντυπη, αλλά και σε ψηφιακή μορφή, που θα αφορούν τις τέχνες γενικά, και το σενάριο ειδικότερα.

Σκοπός αυτών των εκδόσεων, με χαμηλό κόστος, είναι να συσταθεί μια βιβλιοθήκη σεναρίων και συγγραμμάτων για το σενάριο και το οπτικοακουστικό έργο γενικότερα, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό, που θα φανεί χρήσιμο αφ’ ενός σε κάθε μελετητή της σύγχρονης ιστορίας του οπτικοακουστικού χώρου αφ’ ετέρου σε οιονδήποτε παραγωγό, τηλεοπτικό σταθμό η ιδιώτη που ευρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης σεναρίων με σκοπό τη μεταφορά τους στη μικρή η μεγάλη οθόνη.

“Ευελπιστούμε ότι από την 1η Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να δεχθούμε συγκεκριμένες προτάσεις και να επικοινωνήσουμε με στόχο τη συνεργασία με κάθε ενδιαφερόμενο. Οι εκδοτικές σειρές θα είναι, κατ’ αρχάς, τρεις. Μια εκδοτική σειρά σεναρίων όπου ο καθένας έναντι κάποιου χαμηλού κόστους θα μπορεί να εκδίδει το σενάριο του, μια δεύτερη σειρά που αφορά τα συγγράμματα που αφορούν τον οπτικοακουστικό χώρο γενικότερα, και τέλος μια σειρά που θα αφορά πάσης φύσεως λογοτεχνικά κείμενα, από θεατρικά έργα έως μυθιστορήματα.

Όλα τα έργα θα διατίθενται, κατόπιν συμφωνίας με τους συγγραφείς τους και το διαχειριστικό φορέα τους, από το e-shop που κατασκευάζουμε. Όσον αφορά τα έντυπα βιβλία θα διατίθενται από το e-shop αλλά και από συγκεκριμένα σημεία πωλήσεων, βιβλιοπωλεία η ημερήσιο και περιοδικό τύπο κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τους δημιουργούς” τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιβλίο: Jessica Barry “Ελεύθερη Πτώση” Εκδόσεις Bell

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Ηρωίδες του βιβλίου δυο γυναίκες. Η νεαρή Αλισον και η μητέρα της, η Μάγκι. Το κορίτσι μετά από μια οικογενειακή τραγωδία που την χρεώνει στη μητέρα της, συντετριμμένη

Περισσότερα »

Τα “κοστούμια των Σταρ» σε έκθεση από τη Sartoria Tirelli στη Νάπολη

Κομμάτια από την συλλογή της Sartoria TIRELLI, το ατελιέ της Ρώμης που δημιούργησε αριστουργήματα για κάποιες από τις πιο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες του 20ου αιώνα παρουσιάζονται στην έκθεση “Costumi da Star” στο Μουσείο Villa Pignatelli, στη Νάπολη στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου. Το βραδινό φόρεμα που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *