Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξυπνες επιλογές για την αναβάθμιση της ζωής μας

0 σχόλια ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μπαίνοντας σ΄ένα ακόμα φθινόπωρο, αξίζει να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, συγκεκριμένα να τον… ξεβολέψουμε! Να πούμε δηλαδή τέρμα στο γλαρωμένο καθισιό μετά τη δουλειά απέναντι από την τηλεόραση, είναι καιρός να προσπαθήσει κανείς να βελτιώσει τη ζωή του έτσι, ώστε να είναι σε θέση κάποια στιγμή να υλοποιήσει και τους στόχους του.

Βέβαια, πολλοί δεν δίνουν σημασία στον εαυτό τους, επειδή δεν προλαβαίνουν, η δεν μπορούν, η έχουν την προσοχή τους στραμμένη αλλού. Το θέμα όμως είναι πως για να κυνηγήσεις τους στόχους σου, χρειάζεσαι εκπαίδευση και κατάρτιση. Βέβαια, ο χάρτης πορείας μας δεν είναι ανάγκη να περνάει πάντα μέσα από πανεπιστήμια η διδακτορικά, υπάρχουν πολλά είδη παιδείας. Αλλωστε, μπορεί κάποιος να θέλει να εντρυφήσει στο γράψιμο δοκιμάζοντας κάποια στιγμή τις δυνάμεις του στην συγγραφή, να θέλει να μάθει φωτογραφία, η πως θα απαλλαγεί από τους φόβους του χωρίς να καταφύγει σε συνεδρίες με ψυχολόγο. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στην εικόνα του προορισμού μας.

Ρίξτε μια ματιά στον “χάρτη” πορείας που ακολουθεί στις επόμενες γραμμές, ένας χάρτης που μπορεί να έχει πολλά κοινά σημεία με τις πανεπιστημιακές σπουδές αλλά μπορεί και να οδηγεί σε άλλου τύπου εκπαίδευση. Μιλάμε για Χάρτη Πορείας σε άγνωστα πεδία που αν τον σεβαστούμε θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη προσωπική ανάπτυξη κοντά σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα μας.

Μαθήματα φόβου μέσα από κινηματογράφο-φωτογραφία

Ο Πλάτων Ριβέλλης μπορεί να εργάστηκε για 12 χρόνια ως δικηγόρος πλην όμως από το 1981 μέχρι σήμερα ασχολείται δυναμικά με την φωτογραφία κάνοντας σεμινάρια, διαλέξεις, εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και παρουσίαση των φωτογραφιών του σε ατομικές η ομαδικές εκθέσεις.

Πρόεδρος του “Φωτογραφικού Κύκλου” και διευθυντής του περιοδικού “Φωτοχώρος” συνεχίζει και φέτος για δέκατη χρονιά κύκλο διαλέξεων για την φωτογραφία και τον κινηματογράφο αυτήν την φορά με θέμα τον φόβο. Οι διαλέξεις γύρω από το πως ο κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί τον φόβο θα γίνονται κάθε Τρίτη από 29 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στο Κολωνάκι.

Το κόστος συμμετοχής για τις πέντε συνολικά συναντήσεις είναι 25 ευρώ, η 7 ευρώ η κάθε διάλεξη, για εκείνους που δεν θέλουν όλο το… πακέτο. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τους φόβους του γνωρίζοντας παράλληλα κι άλλους που έχουν την ίδια ανάγκη.

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες

Στον Πειραιά θα λειτουργήσει και φέτος για τέταρτη χρονιά το “Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για Ενήλικες” με μαθήματα δυο φορές τον μήνα σε τρίωρες κάθε φορά συναντήσεις στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου. Τα δίδακτρα είναι για όλο τον χρόνο 50 ευρώ, ποσόν που μπορεί να καταβληθεί σε δυο δόσεις, ενώ για φοιτητές και άνεργους η συνδρομή είναι μειωμένη. Το Εργαστήρι απευθύνεται σ΄ όλους εκείνους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στο γράψιμο να εμπλουτίσουν την αναγνωστική τους εμπειρία μέσα από κείμενα σημαντικών συγγραφέων και ποιητών

Μαθήματα δημιουργικής γραφής

Καταξιωμένοι συγγραφείς του εκδοτικού οίκου Πατάκη αναλαμβάνουν από 26 Οκτωβρίου να μοιραστούν την συναρπαστική περιπέτεια της γραφής μαζί με εκείνους που έχουν το μεράκι τρείς ώρες μια φορά τη βδομάδα. Συγκεκριμένα στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής Μικρής Σχόλης με πέντε τρίωρες συναντήσεις είναι οι: Μάρω Δούκα στην μυθοπλασία, Χρήστος Χωμενίδης στο μυθιστόρημα, Βαγγέλης Ηλιόπουλος στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.

Στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής της Σχόλης με δέκα τρίωρες συναντήσεις, εισηγητής είναι ο Μισέλ Φάις στο διήγημα, και ο Χάρης Βλαβιανός στην ποίηση. Για την διόρθωση και επιμέλεια κειμένων υπεύθυνος είναι ο Κώστας Σταμάτης με δέκα τρίωρες συναντήσεις, ενώ για την αντίστροφη μετάφραση σε αγγλικά και γαλλικά η Σώτη Τριανταφύλλου μέσα από 8 τρίωρες συναντήσεις. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 160 ευρώ μέχρι 340 ανάλογα με την επιλογή του Εργαστηρίου ενώ λειτουργούν και τμήματα εξ αποστάσεως.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *