Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS από την ΕΛ.ΑΣ

Έρευνα στην κατοικία πρώην στελέχους της τράπεζας UBS πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στις 4 Ιουλίου και οι αρχές κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Η εφημερίδα Financial Times επισημαίνει ότι στην πανευρωπαϊκή έρευνα συμμετέχουν ενεργά οι ελληνικές αρχές.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times στον Χρήστο Σκλαβούνη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύπρος: Διαθέτει τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρωζώνη

Τα υψηλότερα της Ευρωζώνης, με μεγάλη διαφορά, παρέμειναν και το Νοέμβριο του 2014 τα καταθετικά και δανειστικά επιτόκια στην Κύπρο, με εξαίρεση το επιτόκιο που αφορά τα καταναλωτικά δάνεια, παρά τη μείωση που παρουσίασαν ορισμένες κατηγορίες επιτοκίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ)[…]

Περισσότερα »

Eurobank: Κλειδί για την ανάκαμψη η αύξηση της απασχόλησης

Η αύξηση της απασχόλησης και της παραγωγικότητας της εργασίας αποτελούν βασικές συνιστώσες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η Eurobank. Όπως προσθέτει στην επίτευξη των στόχων αυτών μπορούν να συμβάλουν η αύξηση των επενδύσεων, η βελτίωση των θεσμών και το σταθερό φορολογικό καθεστώς. Σε ό,τι αφορά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *