Ίντερνετ: 25αρισε… και έχει 2,7 δισ. φίλους σε όλο τον κόσμο

Του Γιώργου Τζώρτζη

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας, είναι δύσκολο να φανταστούμε πως κάποτε ζούσαμε χωρίς αυτό. Και όμως, ήταν η 12 Μάρτιου του 1989 που ο τότε άσημος καθηγητής πληροφορικής Τιμ Μπερνερς Λι παρουσίασε μια τεχνική εργασία ορόσημο για το πώς το ίντερνετ θα γινόταν εύκολα προσδόκιμο από όλους τους χρηστές του!

 Οι συνάδελφοι του στο επιστημονικό εργαστήριο CERN στην αρχή αντιμετώπισαν με δυσπιστία την ιδέα του και ουσιαστικά κάνεις δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το σχέδιο του Μπερνερς Λι θα κέρδιζε το στοίχημα της δωρεάν πληροφόρησης. Όταν όμως ο Βρετανός επιστήμονας δημοσίευσε την εργασία του, το 1990, με το πρόγραμμα Mosaic ο ιστοτοπος άρχισε να γίνεται δημοφιλής. Το 1993 πήρε την έγκριση από την Αμερικανική Κυβέρνηση και αυτό έπαιξε τον καθοριστικό ρολό για την εδραίωση του το 1994.

Η Microsoft έβγαλε τον Internet Explorer και έτσι φτάνουμε στο σήμερα όπου το 40% του παγκοσμίου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι). Ο Αμερικανικός στρατός με το σύστημα ΑRPAnet το 1969 , είχε κάνει τα πρώτα βήματα για την σύνδεση πολλών υπολογιστών αλλά αυτό δεν έχει καμία ομοιότητα με το internet που δημιούργησε ο…  Sirπια  Τιμ Μπερνερς Λι!

Χρόνια πολλά αγαπημένο μας internet και σε ευχαριστούμε για όλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

facebook: Πέμπτο δημοφιλέστερο θέμα η Ελλάδα το 2015

Πέμπτο θέμα συζήτησης διεθνώς αναδείχθηκε η Ελλάδα, η εκλογή Τσίπρα και η ελληνική κρίση, σύμφωνα με την ανασκόπηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης facebook.  Η ανασκόπηση της χρονιάς αναφέρεται στα δέκα πιο συζητημένα θέματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μετρώντας τις σχετικές αναφορές σε δημοσιεύσεις από τον Ιανουάριο ως τον Δεκέμβριο. «Καθώς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *