Αίγινα: Ανταγωνιστικές τιμές για την προσέλκυση τουριστών

Της Ροδιάνας Αδαμίδη

Εμφανή πτωτικά είναι τα νούμερα των κρατήσεων στην Αίγινα, σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Κάθε καλοκαίρι, η Ελλάδα προσελκύει ξένους τουρίστες, λόγω του εύκρατου κλίματός της, αλλά και των μαγευτικών παραλιών της. Οι Έλληνες τουρίστες όμως, λόγω χρημάτων, φαίνεται πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των διακοπών, με αποτέλεσμα, οι καλοκαιρινές διακοπές να αποτελούν πλέον πολυτέλεια. Ένα από τα νησιά που αποτελούν οικονομικό προορισμό, είναι η Αίγινα. Ωστόσο και εκείνη φαίνεται πως έχει πληγεί από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Για τα αρνητικά ποσοστά, μίλησε στο «Κανάλι 1», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης. “Δυστυχώς, το καλοκαίρι εξελίσσεται πολύ χειρότερα από ότι περιμέναμε. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαμονή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αλλά τις υπόλοιπες μέρες, η πτώση αγγίζει το 30 με 40% , συγκριτικά με πέρσι, παρά το γεγονός πως έχουμε κάνει προσπάθειες να προσελκύσουμε τους τουρίστες της πρωτεύουσας. Παρ’όλο που έχουμε εφέτος πιο ανταγωνιστικές τιμές σε καταλύματα και ναύλους, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό“.

Ο κ. Καλαμάκης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει γιατί η Αίγινα είναι ένας σημαντικότατος τουριστικός προορισμός. «Το νησί μας είναι το μπαλκόνι της Αττικής. Η Αίγινα είναι φθηνή στις τιμές δωματίων, οι οποίες κυμαίνονται από 30 έως 80 ευρώ. Επιπροσθέτως, έχει εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το κόστος των ναύλων να είναι χαμηλό. Έχει πεντακάθαρα νερά και η Αγία Μαρίνα έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, την μοναδική στον Σαρωνικό. Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα υποβάλουν φορολογική δήλωση

Την κατάργηση της υποχρέωσης των συνταξιούχων να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2016, κατά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015. Κι αυτό θα συμβεί, επειδή το 2015[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *