Αγώνας δρόμου για την άμεση επιστροφή της τρόικας

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα επιδιώκοντας την άμεση επιστροφή της τρόικας. Επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κύριων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ομαδικές απολύσεις, ωστόσο είναι διατεθειμένη να δεχθεί άμεσα μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την επαναφορά της ανταπεργίας από τον εργοδότη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για να του θέσει τα δεδομένα γύρω από τη διαπραγμάτευση, κάτι που δεν διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στην οποία συμμετείχε εκ μέρους του εκκαθαριστή ο Μιχαήλ Χουρδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους εξασφάλισης της ομαλής συνέχισης της λειτουργίας της ΕΛΒΟ και στις θέσεις εργασίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με στόχο την εξεύρεση λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Δραγασάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει…

«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει. Χωρίς όμως να παρακάμπτονται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Ούτε αυτές όμως να διαρκούν αενάως. Κάθε πλευρά πρέπει να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης»: αυτό σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το[…]

Περισσότερα »

Εκλογικά ανοίγματα ξεδιπλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να εντείνει την προσπάθεια διείσδυσης σε άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους και της προσέλκυσης ψηφοφόρων που μέχρι τώρα δεν ψήφιζαν ΝΔ δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών και με σύμμαχο τον δημοσκοπικό αέρα που αποτυπώνεται στις τελευταίες έρευνες, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητά τρόπους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *