Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αιγιαοπελαγίτικη ελιόπιτα με πιπεριές και λαδοτύρι

0 σχόλια ΚΟΥΖΙΝΑ

700 γραμμάρια Χωριάτικο φύλλο 
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
360 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια του τσαγιού πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι

Επιμέλεια Σαρντονία Ντεσφίγιε 

Εκτέλεση 

Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Τις βάζετε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τις περιχύνετε με 3 κουταλιές λάδι. Τις ψήνετε στους 220°C 10’ μέχρι να μαυρίσουν οι φλούδες τους. Κατόπιν τις βάζετε σε μια σακούλα για τρόφιμα για να «ιδρώσουν». Τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Σοτάρετε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Πασπαλίζετε με το δυόσμο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο ρίχνετε τις πιπεριές, τις ελιές ψιλοκομμένες και το λαδοτύρι.

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτετε στο μείγμα με τις ελιές. Σε ορθογώνιο ή μεγάλο στρογγυλό ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα με λάδι και απλώνετε τη γέμιση σε μια στρώση.

Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα επίσης αλειμμένα με λάδι.

Ψήνετε την ελιόπιτα στους 180°C 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *