Αλ. Παπαδόπουλος: Έντιμος και ανιδιοτελής

e-kanali-ena  poulakidas (1)Tου Νάσου Πουλακίδα…

«Θα με ρωτήσει κάποιος μετά από όλα αυτά κυρ – Αλέκο εσύ τι έκανες; Θα απαντήσω λοιπόν. Όλο το κατηγορητήριο κατά του πολιτικού μας συστήματος απαιτεί τρεις σοβαρές διευκρινήσεις:

Πρώτον, είμαι και εγώ μέρος αυτού του συστήματος, συμμέτοχος διαμορφωτής και άρα συνυπεύθυνος.

Δεύτερον, δεν επιδιώκω την πλήρη απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος ούτε ακυρώνω τα επιτεύγματα του από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Απαξίωση άλλωστε του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι η κριτική του όσο σκληρή κι αν είναι. Είναι η ανοχή και η σύμπραξη στα ανομήματα του.

Και τρίτον, μίλησα σκληρά γιατί νοιώθω ότι στην ουσία μίλησα για τον αμφιλεγόμενο πολιτισμό μας, δηλαδή για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι πολίτες και οι εκπρόσωποι τους.»

Απόσπασμα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενός πολιτικού που διακρίθηκε για την εντιμότητα και την ανιδιοτέλεια του.

Καλό θα είναι να διαβάσετε το νέο πόνημα του Αλ. Παπαδόπουλου, όπου για πρώτη φορά φέρνει στη δημοσιότητα δύο άγνωστες επιστολές προς τους Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, οι οποίες είχαν γραφτεί το καλοκαίρι του 1996 και λίγο πριν την εκπνοή του 2004.

Στο βιβλίο με τίτλο «πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο» ο Αλ. Παπαδόπουλος αναφέρεται για το πολιτικό αδιέξοδο και αναδεικνύει τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα. Πραγματικά αναφέρει τα πράγματα με το όνομα τους, δεν κρύβεται, ίσως κάποιες φορές να χαρακτηρίζεται και κυνικός.

Επί 35 χρόνια κάλυπτα το πειραϊκό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ και δεν είχα τη τύχη να τον γνωρίσω. Συνάδελφοι, είτε στις εφημερίδες όπου εργάστηκα, είτε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» όπου επί σχεδόν μία 20ετία ασκούσα χρέη αρχισυντάκτη, αναφέρονταν για το πόσο σωστός και μετρημένος ήταν στις τοποθετήσεις του.

Έχει μείνει στην ιστορία, άλλωστε, η δήλωση του μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Υγείας «δεν μπόρεσα να τα βάλω με τα πιράνχας που κινούνται στο συγκεκριμένο χώρο.»

Ένας πολιτικός όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα, δε θα πρέπει να είναι στο περιθώριο. Μπορεί να είναι επιλογή του, όμως, τέτοιοι πολιτικοί άντρες ίσως και να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ας έχουν το όνομα του στα υπόψη. Σίγουρα κάτι επ΄ ωφελεία όλων ενδέχεται να προκύψει. Πλησιάζει και ο Μάρτιος του 2015…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομμάντος παρέδωσαν κακοποιούς στη ΓΑΔΑ αλλά… αυτοί απέδρασαν

Toυ Πέτρου Κασιμάτη… Μια καταδρομική επιχείρηση έγινε στο κέντρο της Αθήνας πριν καιρό-αποσιωπήθηκε , γιατί μάλλον τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά- αλλά ανεβάζουν τον ενθουσιασμό μας και δείχνουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις στους καιρούς της κρίσης , ξέρουν να λειτουργούν σιωπηρά αλλά υπεύθυνα στο ρόλο τους. Πριν αρκετό καιρό επτά Έλληνες[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Η αλλαγή του «Καλλικράτη» δεν είναι κομματική υπόθεση

Η Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η  Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσα από την αλλαγή του «Καλλικράτη». Η Μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να έχει ως στόχο τη  δημιουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *