Ανατροπή… στην Επίδαυρο τον 15Αυγουστο!

Της Κατερίνας Παπαγεωργίου

Μπορείτε να κλείσετε θέσεις από τώρα για τους “Αχαρνής” σε χαμηλότερες τιμές από ότι γινόταν μέχρι σήμερα μετά την επιτυχία που είχαν οι “Εκκλησιάζουσες” των οκτώ ευρώ στην Επίδαυρο.

Οι “Αχαρνής” λοιπόν θα παρουσιαστούν σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στις 14 και 15 Αυγούστου για δεύτερη μάλιστα φορά στην Επίδαυρο με χαμηλές πλέον τιμές των 15 ευρώ για το κάτω διάζωμα και των δέκα ευρώ για το άνω διάζωμα πάντα με πρωταγωνιστές τους: Αρη Σερβετάλη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη.

Η νέα παρουσίαση θα γίνει όχι γιατί είχε εξαιρετική επιτυχία ο θίασος όταν πρωτοπαρουσίασε το έργο μέσα στον Ιούλιο, αλλά γιατί οι “Νεφέλες” που ήταν να ανεβούν στην Επίδαυρο 14 και 15 Αυγούστου με τον Πέτρο Φιλιππίδη ματαιώθηκαν.

Λίγες μέρες πριν την ματαίωση τους, είχε απομακρυνθεί από το καστ ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου που όμως είχε ήδη “βγάλει” όλη τη δουλειά, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να αναλαμβάνει ο ίδιος την σκηνοθεσία.

Τελικά, το νέο σχέδιο δεν τους βγήκε σε καλό και η παράσταση δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε καν σε περιοδεία.

Βέβαια να υπογραμμίσουμε πως αυτήν την Παρασκευή όπως και το Σάββατο θα ανεβεί στην Επίδαυρο η “Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων” του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ με την Αμαλία Μουτούση σε μια εμφάνιση που θα συζητηθεί καθώς ξυρίζει το κεφάλι της παραπέμποντας σε έγκλειστους σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, ιδέα του σκηνοθέτη της παράστασης Θωμά Μοσχόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι “Ικέτιδες” του Ευρυπίδη στο Βέακειο

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με μια εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Περισσότερα »

Ο Μίκης Θεοδωράκης μετρά… 90 χρόνια συναρπαστικής ζωής

Του Παναγιώτη Φύτρα… Η σημερινή ημέρα χαρίζει στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της νεώτερης ιστορίας: Το Μίκη Θεοδωράκη! Ο Μίκης Θεοδωράκης, κλείνει σήμερα 90 χρόνια μίας συναρπαστικής, πολυποίκιλης, μυθιστορηματικής όσο και αντιφατικής ζωής, που ήδη έχει γίνει μιούζικαλ και θεατρικό έργο! Χιλιάδες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *